Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Ünal, Germanicia Antik Kenti Kazı Çalışmalarını İnceledi

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ta Germanicia Antik Kenti kazı çalışmalarını inceledi.Bakan Ünal, Germanicia Antik Kenti’nde devam eden kazı çalışmalarını inceledi. Antik kenti tamamıyla ortaya çıkaracaklarını...

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2016 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2016 18:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ta Germanicia Antik Kenti kazı çalışmalarını inceledi.
Bakan Ünal, Germanicia Antik Kenti’nde devam eden kazı çalışmalarını inceledi. Antik kenti tamamıyla ortaya çıkaracaklarını belirten Bakan Ünal, “Bu kazı çalışmamızı önümüzdeki 2 yıl geniş bir alanda kamulaştırmayı gerçekleştirip daha büyük bir alanı ortaya çıkarmayı planlıyoruz” dedi.
Kazı çalışmasının 30 parsele yakın bir alanda devam ettiğini söyleyen Ünal şunları söyledi:
“Burası antik bir kent olarak şehir merkezinin olduğu ve diğer kutsal mekanların olduğu kısımlar kazılarla ortaya çıkacaktır. Biz öncelikli olarak mozaikleri ortaya çıkarıyoruz. Hatay’dan başlayıp Gaziantep, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kahramanmaraş’la devam eden bölgede uzun bir mozaik yolu var. Buradaki mozaiklerin bir özelliği de o günkü mimarı yapıya dair bize net resimler veriyor olması. Kazılarımız devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda yine kamulaştırma ve kazılar devam edecek.”
Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen kültür ve turizm çalıştayını da değerlendiren Bakan Ünal, bölgesel olarak eylem planı hazırladıklarını kaydetti. Çalıştayın verimli geçtiğine değinen Ünal, “Dünya turizm örgütünün 2030 turizm öngörülerine göre önümüzdeki süreçte turizm trendleri daha çok kültür tarih inanç yönlü turizm modelleri öne çıkıyor” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.