Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Ünal: “EXPO, Krizin Ardından Kaldıraç Olacak”

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Expo 2016 Antalya Sergi alanının Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından Antalya turizmi için bir kaldıraç görevi göreceğini söyledi.Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, 22 Nisan 2016 tarihinde ’Çiçek...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Expo 2016 Antalya Sergi alanının Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından Antalya turizmi için bir kaldıraç görevi göreceğini söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, 22 Nisan 2016 tarihinde ’Çiçek ve Çocuk’ temasıyla kapılarını açacak olan Expo 2016 Antalya Sergi alanında incelemelerde bulundu.
Bakan Ünal’a, Antalya Valisi Muammer Türker, Expo 2016 Antalya Genel Sekreteri Kazım Aydın, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Aydın eşlik etti. Buggy aracı ile Expo alanını gezen Bakan Ünal, Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesini temsilen oluşturulan İstanbul, Diyarbakır evlerinde inceleme yaptı. Çin bahçesini de gezen Bakan Ünal, bitki heykellerini de inceledi.
"HEDİYELİ NOEL AĞACI"
Bakan Ünal, son olarak Osmanlı bahçesi ve açık hava gösteri alanını inceledi. Osmanlı bahçesi içinde meyve ve çeşitli küçük hediyelerin bulunduğu ağaç hakkında Genel Sekreter Kazım Aydın, "Eskiden çocuklar için bahçeye bırakılırmış. Çocuklar verilecek armağanlar o dönemde üzerine konulurmuş"dedi. Bunun üzerine Bakan Ünal, "Biz Noel ağacını önceden keşfetmişiz. Hediyeli Noel ağacı" diye espri yaptı.
Bakan Ünal, incelemelerinin ardından alana Bergama’dan getirilen 655 yıllık zeytin ağacının dikimini gerçekleştirip, can suyu verdi. Daha sonra Genel Sekreter Kazım Aydın, Bakan Ünal’a plaket takdim etti.
Ardından açıklamada bulunan Bakan Ünal, 22 Nisan’da 6 ay sürecek olan Expo 2016 Antalya’nın açılışının yapılacağını söyledi.
Antalya için bu dönemin çok önemli olduğunu aktaran Bakan Ünal, “Expo’yu bu süreçte turizm açısından bir kaldıraç olarak görüyoruz.1990 Japonya’dan sonra Antalya Expo en büyük katılım sağladı. Hongkong ve Tayvan da katılırsa 53 ülke olacak” dedi.
8 MİLYON ZİYARETÇİ
24 Kasım’da uçak krizi ile başlayan süreçte Rusya’nın turizmde bunu bir yaptırım aracı gibi kullandığını dile getiren bakan Ünal, “Rus turist üzerinden yaşanacak sıkıntıyı biz Expo üzerinden dengeleyeceğiz. Görüldüğü gibi son derece güzel ve Antalya içinde kalıcı bir eser ortaya çıktı. 6 ay boyunca devam edecek olan kültür sanat etkinliklerinde Expo ve Türkiye için çok büyük bir tanıtım anlamı var. Biz bütün fuarlarda Expo’yu tanıttık. Önümüzdeki süreçte çok ciddi bir katılım bekliyoruz. Hedef olarak 5 milyon yabancı 3 milyon yerli turist bekliyoruz. Toplamda 8 milyon ziyaretçi. Bu da Antalya için büyük bir kazanım olacak” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.