Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Ünal, Antalya’da Sergi Açtı

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, ‘Tüm Renkleriyle Antalya 4. Geleneksel Sanatçılar Buluşması Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi.Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde, resim, seramik, minyatür, tekstil, ebru gibi çeşitli...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, ‘Tüm Renkleriyle Antalya 4. Geleneksel Sanatçılar Buluşması Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi.
Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde, resim, seramik, minyatür, tekstil, ebru gibi çeşitli sanat eserlerinin yer aldığı sergiyi gezen Bakan Ünal, Turizm Haftası’nın ilk gününde açılan serginin anlamlı olduğunu söyledi. Ünal, “AK Parti hükümeti olarak 2003’te koyduğumuz, turizmi kültür ve sanatla buluşturmak, güçlü bir kültür sanat yönetimiyle bir kültür ekonomisi oluşturmak ve özellikle kültür turizmini sanatçılarımızın ürünleri ve oluşturduğu değerler üzerinden dünyayla buluşturmak amaçlarımızdan biriydi. Çünkü bu topraklar hem kültürel miras olarak dünyanın en zengin toprakları, çünkü Türkiye bir açık hava müzesi niteliğinde. Öbür taraftan da dünyanın bir iyilik ve cesaret adası, insanlık adası gibi, duyarlı insanların yaşadığı ve bu duyarlılıklarını sanatla ifade ettikleri, insanlığın ilk yerleşim merkezinin, Göbeklitepe’nin, buğdayın ilk kullanıldığı topraklar olan Urfa’nın ve insanın kendisini önce resimle ifade ettiği, o kayalara, duvarlara çizdiği resimle kendini hikayesini kalıcı kılma çabası, kendini ifade etme çabası, geldim kapına geçip giderken yüzüne bir çizgi çekmek istedim, yani benden bir şey kalsın istedim. Çünkü insanın en temel duygusudur bu, insan eser bırakmak, anılmak, hatırlamak ister ve unutulmak istemez” diye konuştu.
“SANATÇI DUYARLILIĞINI KORUMALIYIZ”
Sanatçının en temel motivasyonunun eseri olduğunu aktaran Ünal, “Sanatçı kendini ifade ederken, kendisini stilize, estetik bir şekilde ifade ederken, acısını, sevincini kavrayışını görme biçimini ifade ederken aslında sanatını icra eder. Bir ressamın yaptığı bir objeyi,resmettiği eseri aslında eseren kendisi değildir, eseri kavrayış şeklidir. Eserin onun filtrelerinden,onun bakış açısından, onun algısından yeniden dünyaya yansımasıdır. O yüzden bir ressamın eserinde benzerlik aranmaz, daha çok yaratıcılık aranır. İfade biçimi, perspektif aranır ve o resmi nasıl kavradığına bakılır. Bu karma sergide de farklı bakış açılarını, perspektifleri, dünyayı, insanı hayatı farklı kavrayış biçimlerini bize sunan sanatçılara teşekkür ederim. Onlar iyi ki var, çünkü bizi birlikte,yaşatan,bizi bir toplum halinde yaşatan temel şey sanatçı duyarlılığıdır. O yüzden sanatçı duyarlılığımızı korumamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.
Bakan Ünal, ardından Turizm Haftası nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullar için düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.