Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Tüfenkci’den Özal Ve Hamido Mesajı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Malatya eski Belediye Başkanı Hamid Fendoğlu’nu ölüm yıl dönümleri nedeniyle mesaj yayımladı.Bakan Bülent Tüfenkci, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve 17 Nisan...

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2016 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2016 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Malatya eski Belediye Başkanı Hamid Fendoğlu’nu ölüm yıl dönümleri nedeniyle mesaj yayımladı.
Bakan Bülent Tüfenkci, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve 17 Nisan 1978 tarihinde gelini ve iki torunu ile birlikte faili meçhul bir suikast ile şehit edilen Malatya eski Belediye Başkanı Hamid Fendoğlu’nu ölüm yıl dönümlerinde andı.
Mesajında, Turgut Özal ve Hamit Fendoğlu’nun önce Malatya, sonra Türkiye’de demokratik sağduyu ve toplumsal mutabakat noktasında birlik ve beraberliğin sağlanmasında öncü olduklarını belirten Bakan Tüfenkci, "Türkiye’ye çağ atlatan ekonomik ve siyasal kalkınma hamlelerini gerçekleştiren Turgut Özal, kuşkusuz demokrasi, insan hakları ve özgürlükler alanında devrimler gerçekleştirmiş ve bu sayede milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Turgut Özal; Niyazi Mısrî ve Battalgazi ruhuyla Malatya’mızın sosyokültürel ikliminde yetişmiş bir evladı olarak, siyasal yaşamım üzerinde ilham kaynağı olmuş, her alanda öncülük ettiği köklü değişim ve dönüşümlerle dünyanın da büyük takdirini kazanmıştır. Türk müteşebbislerinin ufkunu açan Turgut Özal, o dönemde ortaya koyduğu hedeflerle Türk iş dünyasına yeni bir vizyon kazandırmıştır. Devlet ile millet arasında muvazene unsuru olan Turgut Özal, düşünce ve teşebbüs hürriyetlerinin önündeki engelleri kaldırarak, Adriyatik’ten Çin Seddine büyük Türkiye moral ve motivasyonuyla, ekonomik ve siyasal kalkınma hamleleriyle ülkemize büyük bir dinamizm kazandırmıştır. AK Parti hükümetleri, Hamido’ya kurulan tuzaklar gibi her türlü kumpas ve kaos planlarına rağmen, Turgut Özal’ın temellerini attığı projeleri idame ve ikame noktasında azimli ve kararlıdır. Türk demokrasi tarihinin en karanlık günlerinden biri olan 17 Nisan 1978 tarihinde gelini ve iki torunu ile birlikte faili meçhul bir suikast ile şehit edilen Malatya Belediyesi eski başkanlarından Hamid Fendoğlu, anti demokratik zihniyetin baskıları karşısında gözü kara cesareti ve vakarıyla, daima minnetle anılacaktır. 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı ve Malatya eski milletvekili ve eski Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nu vefatlarının yıldönümü vesilesiyle rahmet ve minnetle anıyorum. Değerli ailelerine, Malatyalı hemşerilerime ve milletimize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.