Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Tüfenkci’den Malatya’ya Hızlı Tren Müjdesi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya’yı İskenderun ve Mersin limanlarına bağlayacak hızlı tren projesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile ön görüşme yaptıklarını ifade ederek, en kısa sürede projenin...

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2016 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2016 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya’yı İskenderun ve Mersin limanlarına bağlayacak hızlı tren projesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile ön görüşme yaptıklarını ifade ederek, en kısa sürede projenin ihalesine çıkılacağını söyledi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi tarafından düzenlenen ‘Dost Meclisi Toplantısı’na katıldı. MÜSİAD Malatya Şubesi Konferans Salon’unda düzenlen toplantıda Malatya ekonomisini kalkındırmak için atılması gereken adımlar masaya yatırıldı. Toplantıya Bakan Tüfenkci’nin yanı sıra Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda iş adamı katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Tüfenkci, Malatya ekonomisinin büyümesi için önemli limanlara bağlanması gerektiğini belirterek, “Malatya limanlara yakın bir şehir değil, bunun için Malatya’yı önemli limanlara bağlamamız gerekiyor. Bu noktada İskenderun ve Mersin limanları arasında hızlı teren hattını hayata geçirmemiz lazım. Bununla ilgili Ulaştırma Bakanlığımızla bir ön görüşme yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde proje ihalesini yaptırabilirsek Malatya için çok önemli bir kazanım olacak. Bu, birtakım ham maddeleri Malatya’ya daha ucuza getirmemizi ve Malatya’da ürettiklerimizi de hızlı bir şekilde pazarlara ulaştırmamızı sağlayacak. Bununla ilgili önümüzdeki dönemde inşallah daha büyük çalışmalar yapacağız” diye konuştu.
Bakanlık olarak ekonomin gelişmesi için iş adamlarına destek vermeye çalıştıklarını söyleyen Bakan Tüfenkci, “Bizim görevimiz sizlerin daha fazla üretmesi, daha fazla kazanması ve dolayısıyla ülke refahına daha fazla katkı sağlayabilmeniz için sizlere destek olmaktır. Hedefimiz, hem Malatya’da hem de ülkemizde özel sektörün rekabet gücünü artırmaktır. Bunun için öncelikle ülkemizi Avrasya’nın üretim ve teknoloji üssü halinde getirmek istiyoruz. İmalat sanayinin dışa dönük bir yapı içinde ekonomik büyümeyi sürükleyen temel sektör olmasını arzuluyoruz. Üretim ve ihracatın ithalata olan bağımlılığını azaltmak amacıyla ara malı ve yatırım mallarının yurtiçi üretim kapasitesini arttırıcı politikaları da sürdüreceğiz. Bu çerçevede ekonominin rekabet gücünü arttıracak yüksek katma değerli mal üretimi öncelikli hedeflerimiz arasındadır” ifadelerini kullandı.
“MALATYA’DA İŞSİZLİĞİ AŞAĞILARA ÇEKMEMİZ LAZIM”
Tüfenkci, Malatya’daki işsizlik sorununa da değinerek, “Malatya’da birçok işveren arkadaşımız kaliteli ve nitelikli işçi bulmakta zorlanıyor. İl Başkanlığım döneminde biz iş arayan birçok arkadaşımızı organize sanayiye yönlendirdik ama hiç kimseyi organize sanayi bölgesine gönderemedik. İnsanlar kamu kurumlarında temizlikçi olmayı organizede çalışmaya tercih ediyorlardı. Dolayısıyla Malatya’da aslında işsizlik değil de iş beğenmeme sıkıntısı var ama istatistiklere baktığımızda da Malatya işsizlik ortalaması yüksek bir şehir. Bununla ilgili de çalışmalar yapıp, Malatya’da işsizliği aşağılara çekmemiz lazım” ifadelerini kullandı.
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ise, Malatya’nın ihracatını artırmak için beklenti ve taleplerini dile getirerek, “Malatya büyükşehir olduktan sonra çok güzel ve yaşanılabilecek bir şehir oldu. Doğunun Paris’i denilebilecek bir mevkiye geldi ancak Malatya’nın bir eksiği var. O da Malatya’nın parasının olmaması ve işsizlerinin çok olması. Bu açıdan bizim sizlerden hem Malatya ile ilgili hem de Türkiye ile ilgili çok beklentimiz var. Bizi 3. Organize Sanayi Bölgemizde (OSB) artık son hazırlıkları tamamlanmak üzere. Orada 12 milyon metrekarelik bir alana eğer iş adamları getirebilirsek Malatya’daki işsizlik oranını yarı yarıya düşürebiliriz. Bunun için bizler üstümüze düşen her türlü görevi yerine getiriyoruz, sizlerden de bu konuda destek bekliyoruz” diye konuştu.
3. OSB’de kamulaştırma sorununun çözüldüğünü hatırlatan Balin, “3. OSB’de bir diğer sorunumuz arıtma tesisi ile ilgili giderlerdir. Sizler eğer uygun fonlarla arıtma tesisi yapımlarına da destek verirseniz geriye ufak tefek işler kalır ve bizler de Malatya’ya gelecek müteşebbislere 3. OSB’deki parsellerimizin metrekaresini 3-4 dolarlardan verebiliriz. Bu, Malatya’ya yatırım yapacak insanların cesaretini arttırır. Çünkü arsa bedava olunca iş adamları diğer pürüzleri önemsemezler ve buraya yatırım yaparlar” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.