Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Tüfenkci’den Gültan Kışanak değerlendirmesi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Adıyaman’daki ziyaretinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasıyla ilgili, “Kim terörle işbirliği yapıyorsa yasalar önünde...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Adıyaman’daki ziyaretinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasıyla ilgili, “Kim terörle işbirliği yapıyorsa yasalar önünde hesap vermesi gerekiyor” dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci bir dizi açılış ve ziyaret için Adıyaman’a geldi. Adıyaman’da ilk olarak Valiliği ziyaret eden Tüfenkci, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Adıyaman Valisi Abdullah Erin ve TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’ın kısa konuşmasının ardından Bakan Tüfenkci konuştu.
“Türkiye yatırım yapılabilir güvenli ülkelerden birisi”
Adıyaman’ın sorun ve çözümleri ile ilgili değerlendirmede bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, daha sonra Türkiye gündemiyle ilgili değerlendirmede bulundu.
Başbakan Binali Yıldırım Başkanlığında İstanbul’da yabancı şirket CEO’larıyla yapılan toplantıya ilişkin konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Dün itibariyle Başkanımızın Başkanlığında İstanbul’da gerçekleştirilen yabancı CEO’lardan alınan görüşler ve fikirler noktasında ortaya çıkan sonuç ve gelen taleplere baktığımızda Türkiye hala yatırım yapılabilir bir ülkedir. Karlılık noktasında gelişmekte olan bir çok ülkeden daha önde, istikrar noktasında, güvenlik noktasında, güvenilirlik noktasında önemli bir yere sahiptir. Yeter ki biz birlik ve beraberliğimizi koruyarak teröre prim vermeden ve terörün amacına ulaşmasını önleyerek biz bu bölgeleri kalkındırmakta çabamızı gösterelim” dedi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Bülent Tüfenkci, “Teröre kim destek veriyorsa, kim çanak tutuyorsa, kim terörle işbirliği yapıyorsa elbette ki yasalar önünde herkes hesap verebilmelidir. Milletten aldıkları vekaleti kötüye kullanmamaları gerekiyor. Milletten aldıkları yetkiyi terörün emrine vermemeleri gerekiyor. Bu noktada ciddi şüpheler vardı ve bu şüphelerin somutlaşmasıyla beraber böyle bir soruşturmanın gereği ortaya çıktı. Millet hizmet bekliyor. Diyarbakırlıların hakkı olan bu kaynakları bir başka yasa dışı oluşumlara şu veya bu şekilde peşkeş çekmek veya orada ki terör örgütüyle beraber hareket etmek, iş tutma ve işbirliği içerisinde hareket etmek hiç kimsenin hakkı değildir. Bu tür yollara tevessül edenlerde elbette ki yasalar önünde hesap verecekler ve vermeleri de gerekir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye, ASKF Başkanı Cenap Taşkın tarafından forma hediye edildi.
Bakan Tüfenkci’ye, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez eşlik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.