Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Tüfenkci, Sanayicilerle Buluştu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kocaeli Sanayi Odası Meclis Toplantısına katıldı. Bakan Tüfekci, “Bugün Avrupa, ‘benim teröristim iyidir, senin teröristin kötüdür’ diyerek terörü bir ayrıma tabi tutmakta. İnşallah birlik...

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Tüfenkci, Sanayicilerle Buluştu
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kocaeli Sanayi Odası Meclis Toplantısına katıldı. Bakan Tüfekci, “Bugün Avrupa, ‘benim teröristim iyidir, senin teröristin kötüdür’ diyerek terörü bir ayrıma tabi tutmakta. İnşallah birlik beraberlik içerisinde terörün kökünü kazıyacağız” dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kocaeli Sanayi Odası’nda düzenlenen meclis toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Bülent Tüfenkci terör operasyonlarına değindi. Bir yandan terör meseleleri ile boğuşurken, bir yandan da hükümet olarak ülkeyi büyütmeye, geliştirmeye çalıştıklarını ifade eden Tüfenkci, “Bugün de şehitlerimiz var, dün de vardı. Bu vesileyle bütün şehitlerimize Allat’tan rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. İnşallah birlik beraberlik içerisinde terörün kökünü kazıyacağız. Kim ne senaryo yazarsa yazsın, nasıl engellemeler ortaya çıkartırsa çıkartsın, hangi uluslararası boyut olursa olsun Türkiye bunun üzerinden gelebilecek güç ve kuvvette. Terör sadece Türkiye’nin değil dünyanın sorunu ama dünya teröre karşı en net durumu sergileyen Türkiye’dir. Bugün Avrupa, ‘benim teröristim iyidir, senin teröristin kötüdür’ diyerek terörü bir ayrıma tabi tutmakta. Terörden zarar görenler başka insanlarsa farklı tavır sergiliyor, kendi vatandaşları ise farklı tavır sergiliyor. Maalesef bunun bir insanlık suçu olduğunu göremiyorlar” şeklinde konuştu
Kocaeli’nin önemli sanayi şehirlerinden biri olduğunu belirten Bakan Bülent Tüfenkci, “Ülkemize sunmuş olduğunuz değerler, ödediğiniz vergiler gerçekten önemli. Buradaki şirketlerden yaklaşık 92’si Türkiye’nin ilk 500’ü içerisinde. Kendi sektörleri içerisinde en büyükleri Kocaeli’de. Kocaeli’deki üretim, ticaret hayatının canlılığı esasında Türkiye’nin nabzı ve Türkiye’nin aynası konumunda getiriyor. Bizler her daim sizlerin yanınızda olmamız gerektiğini her daim belirttim. Bütün bakanlıklar bu hükümetler sizin için var. Sizlerin karşılaştıkları sorunları çözmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Bütçe açığının milli gelire oranının yüzde 11’lerden yüzde 1’e düştüğünü ifade eden Tüfenkci, “Enflasyon çift hanelerden tek hanelere düşmüş. Faiz oranlarında getirdiğimiz noktalar ortada. Bunun da yeterli görmüyoruz, daha da düşmesi noktasında gayret gösteriyoruz göstermeye devam edeceğiz. Amacımız Türkiye’yi, sizleri, ekonomiyi büyütmek. Bununla ilgili bizler yapısal reformları ortaya koyuyoruz. En büyük yapısal reform Türkiye’ye yeni bir anayasa kazandırmak. Daha öz, daha hak ve özgürlükleri belirten, daha ekonominin temelini belirten ama ayrıntısına girmeyen bir yönüyle yeni bir anayasayı gerçekleştirmemiz gerekiyor” dedi.
TEK PENCERE SİSTEMİ
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak tek pencere sistemine geçtiklerini söyleyen Bülent Tüfenkci, “Tek pencere sistemi, sizi ihracatta ve ithalatta tek noktada başlayıp tek noktada bitirmeniz. Kapı kapı evrak toplamak için bakanlıklarda dolaşmanıza gerek yok. Elektronik ortamda bu evrakların tamamını temin edeceksiniz. Hem ihracatınızı hem ithalatınızı kolaylaştırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Kocaeli’nin önemli bir lojistik üst olduğunu belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Biz önümüzde ki dönemde Kocaeli’de lojistik ticaret merkezleri oluşturmak istiyoruz. Bunun alt yapısını oluşturduktan sonra bunu hayata geçirmek istiyoruz. Biz sadece lojistiği taşıma ve depolama olarak görmüyoruz. Bu aralarda aynı zamanda ticaret yapılabilsin, mal alınıp satılabilsin, buradan dağıtım kanalları olsun, başka ülkelere rahatlıkla gönderilebilsin. Tıpkı Dubai, Singapur, Honkong ‘ta ki gibi ticaret merkezlerinin bir örneklerini de ticaret yapısı mümkün olan şehirlerde gerçekleştirmek istiyoruz. Kocaeli’de bu anlamda önemli bir merkezimiz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından program hediye takdimi ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.