Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Tüfenkci, Malatya Ticaret Borsası’nı ziyaret etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Önümüzdeki günlerde Başbakanımız, Doğu ve Güneydoğu illeri gezisinde teşvik paketlerini açıklayacak” dedi.Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği...

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Önümüzdeki günlerde Başbakanımız, Doğu ve Güneydoğu illeri gezisinde teşvik paketlerini açıklayacak” dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğu ve AK Parti milletvekilleri Harun Karacan ve Erdoğan Özegen ile birlikte Malatya Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Bakan Tüfenkci, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki ticaret erbabı ve sanayicilerle görüşüp dertlerini dinlemek ve buraların ekonomisini kalkındırmak için neler yapılabileceğini konuşmak için kente geldik. Hükümet olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya açıklayacağımız teşvik paketi öncesi bir anlamıyla buraların nabzını tutmak istedik. Önümüzdeki günlerde de inşallah Sayın Başbakanımız, Doğu ve Güneydoğu illerine giderek bu teşvik paketlerini açıklamış olacak" ifadelerini kullandı.
15 Temmuz FETÖ darbe girişimi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bakan Tüfenkci, “15 Temmuz’da Fethullahçı Terör Örgütünün Türkiye’ye darbe girişimiyle akabinde milletimiz şanlı direnişi ile sivil iradeye ve milli iradeye sahip çıktı. Bu anlamıyla da Malatya’nın verdiği destek bizi gururlandırdı” diye konuştu.
Ürün ihtisas borsalarını hayata geçireceklerini kaydeden Tüfenkci, “Ürün ihtisas borsaları özellikle ticari hayatımıza ve lisanslı depoculukla beraber oradaki ürünlerin elektronik sertifikaya bağlanarak, piyasalarda işlem görmesi ve yatırım araçlarından biri olması hasebiyle inşallah önemli görevler görüp Türkiye’de bir anlamda devrim niteliğinde bir uygulama olacak. Biz yerelde borsaların güçlü olmasını isterken, hem ulusal hem uluslararası anlamda borsaların güçlü olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler kısa süreli asansörde mahsur kaldı. Bakan Tüfenkci ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, görevliler tarafından asansörden çıkarıldı.
Ziyaretten sonra Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Bakan Tüfenkci’ye tablo ve kayısı hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.