Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Tüfenkci, darbecilerin yaraladığı genci hastanede ziyaret etti

15 Temmuz FETÖ’nin darbe girişimi sonrası Malatya’da 2.Ordu Komutanlığı’ndan açılan ateş sonucu yaralanan Enes Gün’ü tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci “Sizler bu meydanların yiğitlerisiniz”...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2016 21:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 21:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz FETÖ’nin darbe girişimi sonrası Malatya’da 2.Ordu Komutanlığı’ndan açılan ateş sonucu yaralanan Enes Gün’ü tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci “Sizler bu meydanların yiğitlerisiniz” dedi.
Akşam saatlerinde Elazığ Havaalanına indikten sonra karayolu ile Malatya’ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ilk olarak darbe girişimi sırasında 2.Ordu Karargahında darbeci askerler tarafından açılan ateşte yaralananları Turgut Özal Tıp Merkezi’nde ziyaret etti.
İlk olarak kamyon üzerinde dururken vurulan Enes Gün’ü ziyaret eden Bakan Tüfenkci, “Sizler bu meydanların yiğitlerisiniz. Sizler sivil direnişin sembollerisiniz. Rabbim şifa versin” diye konuştu.
Ankara’da da bir çok yaralıyı ziyaret ettiklerini anımsatan Bakan Tüfenkci, “Tüm yaralı arkadaşlarımız bize bir daha olsa hiçbir tereddütte kalmadan yine yaparım yine o tankın tüfeğin önüne dururum dediler. Yeter ki bu milletin onuru izzeti şerefi çiğnenmesin. Sizlerde Malatya’da böyle bir direnişi ortaya koyduğunuz için hemşeriniz olarak sizinle gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.
Ankara’da hain FETÖ’ci darbecilerin bütün saldırılarını terörle mücadele eden kurumlara yaptığını belirten Tüfenkci, “İnsanlar askeriyeyi bile askerlerden korudular. Gerçekten bu millet o gün hem Gazze’yi yaşadı, Hem Suriye’yi yaşadı, hem Mısır’ı yaşadı. Ama onlardan öte kimse bir kurşun atmadan çelik iradesi ile darbeyi önledi. Allah bu milletten ve sizlerden razı olsun” ifadelerini kullandı.
Devlet ve hükümet olarak darbe girişiminde hayatını kaybeden ve yaralananlara sonuna kadar sahip çıkacaklarını ifade eden Tüfenkci, şehit olanlara Allah’tan rahmet diledi.
Darbeci askerlerin kurşunu ile yaralanan 23 yaşındaki Enes Gün’de ziyaretten dolayı teşekkür ederek, “O gün Malatya’da tank görseydik inanın onun da üstüne çıkar engellerdik” dedi.
Bakan Tüfenkci’nin ziyaretinde Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı da hazır bulundu.
İnönü Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu (BESYO) son sınıf öğrencisi Enes Gün, FETÖ’nün darbe girişimine tepki amacıyla 16 Temmuz günü sabah saatlerinde 2. Ordu Komutanlığı karargahı önünde çıktığı bir kamyonun üstünde darbeci askerlerin ateşi ile yaralanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.