Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Tüfenkci: "Biz o gece hem Gazze’yi, hem Suriye’yi hem de Mısır’ı yaşadık"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz o gece hem Gazze’yi, hem Suriye’yi hem de Mısır’ı yaşadık ve öyle bir mücadeleyle topun, tüfeğin, tankın karşısında milletin çelik iradesini ortaya koydular" dedi.Gümrük ve Ticaret...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz o gece hem Gazze’yi, hem Suriye’yi hem de Mısır’ı yaşadık ve öyle bir mücadeleyle topun, tüfeğin, tankın karşısında milletin çelik iradesini ortaya koydular" dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaralanan demokrasi gazilerini Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti. Ziyaret sırasında yaralılarla sohbet eden Bakan Tüfenkci, "Siz demokrasinin yiğitleri, meydanların pehlivanlarısınız. Biz onların cezalarını vereceğiz, onları cezasız bırakmayacağız. Milletin üzerine bomba yağdıranları, kurşun yağdıranları, millete silah doğrultanları üstelik terörle mücadele ettiğimiz bir zaman diliminde, terörle mücadele edenlerin üzerine, Özel Harekat’a, MİT’e, Genelkurmay’a veya Meclis’e bomba yağdırmalarının hesabını ödeyecekler. Demek ki bu terör örgütüyle de işbirliği içerisindeler. Bu kadar vicdansızlar, sanki teröristi, düşmanı tarıyor, bunlar halk, bunlar sivil, bunlar kendi iradelerine sahip çıkan insanlar. Öyle bir tablo ki Genelkurmay’ı bile, askerleri bile darbecilerin elinden bu millet kurtarıyor, sahip çıkıyor. Bu arkadaşlar emniyetin orada, Genelkurmay’ın orada olmasalar, bu kurşunları yemeseler inanın ki bu teröristler kendi içinden çıktıkları Genelkurmay’ı da darmaduman edeceklerdi" diye konuştu.
"Tek isteğimiz vatana sahip çıkın"
Yaralıların Bakan Tüfenkci’den tek istekleri ise vatana sahip çıkmaları oldu. Tüfenkci, 24 yaşındaki polis memuru Serkan Erdinç’i ziyaret ettiği sırada ise şunları söyledi:
"Böyle bir şey olur mu ya? Bu vatan evladının, bu güvenlik güçlerinin yani bunlar kimi koruyor? Bir teröristte aynı bunu yapar, bir PKK’lı da, bir DHKP-C’li de bu kadar bile yapamaz. Siz Güneydoğu Anadolu’da, Doğu’da veya yurdun herhangi bir yerinde omuz omuza mücadele ediyorsun, sonra da en yakın, canını emanet edeceğin insana silah doğrultuyorsun ve hiç acımadan ne adına? Sırf milletin iradesini gasp etme, millete rağmen darbe olabilir mi? Emniyeti korumaya da, Genelkurmay’ı korumaya da millet gitmiş."
Erdinç ise, "Emniyete girmemize zaten izin vermiyorlardı, biz girdik komutan geldi, ’el koymamız gerekiyor buraya’ dedi. G3’leri doğrulttu, bizde makineli tüfek de yoktu o sırada, beylik silahıyla da ne kadar yani?" ifadelerini kullandı.
Demokrasi gazilerini ziyaret eden Tüfenkci, ziyaret sonrası basın açıklaması yaptı. Bakan Tüfenkci, 15 Temmuz gecesinden itibaren sağlık personellerinin yaralılarla yakından ilgilendiğini kaydederek teşekkür etti.
"Biz o gece hem Gazze’yi, hem Suriye’yi hem de Mısır’ı yaşadık"
"Onlar bu milletin iradesini koruma adına canlarını verdiler" diyen Bakan Tüfenkci şöyle devam etti:
"Biz o gece hem Gazze’yi, hem Suriye’yi hem de Mısır’ı yaşadık ve öyle bir mücadeleyle topun, tüfeğin, tankın karşısında milletin çelik iradesini ortaya koydular. Bu irade karşısında da o tankların, tüfeklerin ezildiğini gördük. Millete rağmen hiçbir şeyin olmayacağını da artık bilmeleri gerekir darbe heveslilerinin. FETÖ terör örgütünün yapmış olduğu darbe girişimi PKK terör örgütüne yardım ve yataklık yapmaktan bir farkı yok. Çünkü o örgütle mücadele eden bütün güvenlik güçlerimizi teker teker vurdular. Bu kadar hainlikte sınır tanımadılar. Bu hainlerin cezasının verilmesi noktasında biz hiçbir tereddüde düşmeyeceğiz. Adalet ve hukuk çerçevesinde gereken neyse yapılacak. Millete silah doğrultmanın ne demek olduğunu, cezasının ne olduğunu, nelere mal olduğunu bizim hükümet olarak göstermemiz gerektiğine inanıyorum ki bu tür heveslilerin hevesi kursağında kalsın."
"Meslekten ihraç da dahil her türlü tedbiri almış olacağız"
Bir gazetecinin Gümrük Bakanlığı’ndaki görevden alımlarla ilgili neler söyleyeceği sorusu üzerine Tüfenkci, "İlk etapta 184 arkadaşımız, bunların 8’i Rekabet Kurumu’nda, geri kalanı bizim bakanlığımızda çok çeşitli düzeylerde, bu arkadaşlarımızın da kuvvetli bir şekilde bu örgütle ilişkili olduğunu bildiğimiz arkadaşlarımızı, bu örgütle ilişkilerinden dolayı açığa alma işlemlerini gerçekleştirdik. Müfettiş arkadaşlarımızdan oluşan bir soruşturma komisyonumuz da oluştu. Bunlar süratle soruşturmaları tamamlayıp gerekli işlemleri yapacaklar. Meslekten ihraç da dahil her türlü tedbiri almış olacağız" cevabını verdi.
Bakan Tüfenkci, hastane ziyaretinin ardından 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Siteler esnafı evli ve 2 çocuk babası İbrahim Ateş’in evine giderek taziye ziyaretinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.