Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Taner Yıldız: Dershaneye giden çocuk bizim ayıbımız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ineğini satarak çocuğunu dershaneye gönderen aile tanıdığını, dershaneye giden çocuğun kendilerinin ayıbı olduğunu söyledi. Bakan Taner Yıldız, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Kasım Ayı...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Taner Yıldız: Dershaneye giden çocuk bizim ayıbımız
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ineğini satarak çocuğunu dershaneye gönderen aile tanıdığını, dershaneye giden çocuğun kendilerinin ayıbı olduğunu söyledi.

Bakan Taner Yıldız, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Kasım Ayı Danışma Meclis Toplantısı'na katıldı ve burada açıklama yaptı. Bakan Taner Yıldız, 11 yıllık AK Parti iktidarı döneminde ülkeyi geriye götürmek, kazanımlarını kaybettirmek isteyenlerin oyunlar oynadığını ifade etti. Bu oyunları eskiden Türkiye dışındaki üçüncü ülkelerin oynadığını, şimdi içerdeki bazı kesimlerinde alet olduklarını belirtti.

11 yıldır kristal bir vazoyu kırmadan götürdüklerini anlatan Bakan Taner Yıldız, Türkiye’nin bölgesinde, Türkiye ile ilgili satranç oynayan ülkeleri bertaraf ettiğini vurguladı.

Dershanelerin kapatılmak istenmesine değinen Bakan Taner Yıldız, kendisinin tanıdığı bir ailenin, çocuğunu dershaneye göndermek için ineğini sattığını ifade ederek, “Bu bizim ayıbımız o zaman. Eğer biz devlet eğitimi bu çocuğuma sunmak zorundaysa ise. Öyle... Bu dershane konusunu ayrılık gerekçesi olarak sunmaya çalışmak biraz önceki bahsettiğimiz biraz önce saydığım konu başlığı altına gider.” dedi.

“Bizim kardeşlerimizle en ufak bir düşünce farklılığımız mümkün değil, olamaz.” diyen Bakan Taner Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Her insanının mizacı farklı olabilir. Ama biz bu kardeşlerimizin manevi iklimine dokumakla alakalı gayretleri yakınen biliyoruz. Her gittiğimiz ülkede iftihar ile görüyoruz. Büyükelçilerimiz tarafından Türk okulları olarak sunuluyor. Ben bilirim. Büyükelçiyle beraber gidelim dediğimiz okullara zamanımız yok denildiği dönemleri de biliyoruz. Ama bugün gelinen noktada konuyu başka yere çekmemeliyiz. Son 11 yılda sağlıkta dönüşüm, ulaşımda dönüşüm, enerjide hizmetler kamudan özel sektöre bırakıldıysa değişim varsa eğitimde bunun istisnası değildir. Bu dönüşüm olmalıdır. Meselenin aslı budur."

Bakan Yıldız, dershanelerle ilgili açıklamasının sonunda, “Tartışmalar doğru. Tartışmada neticelerin şimdiden konuşulması yanlıştır. Olgunlaşacak. Tartışılacak. Eksileri artıları konuşulacak. Nihai olarak kanun tasarı ile kanunlaşacak.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.