Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Soylu’dan Taşeron İşçilik Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, taşeron işçilerle ilgili düzenlemeye yönelik, “Pazartesine kadar gerekli değerlendirmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır” dedi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, ILO ve İŞKUR’un...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, taşeron işçilerle ilgili düzenlemeye yönelik, “Pazartesine kadar gerekli değerlendirmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, ILO ve İŞKUR’un düzenlediği “Kadın İstihdamı Kısa Belgesel Film Yarışması” ödül törenine katıldı. Ödül töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Soylu, taşeron işçilerle ilgili düzenlemeye yönelik olarak şunları söyledi:
“Pazartesine kadar gerekli değerlendirmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır. Özellikle kamuoyunda bizim 1 Kasım seçim öncesinde partimizin milletimizle paylaşmış olduğu alt işverenler ile ilgili bu asıl işçiler ve yardımcı işçiler ile ilgili yaptığımız değerlendirmelerden sonra bir takım alt işverenlerin bu konuyla ilgili asıl işçilik veya yardımcı işçilik konusunda kendi yanlarında çalışanlarda özellikle bir takım kayırmalar yaptığı Bakanlığımıza gelmektedir. Yani bu çalışanlardan hangisinin kadroya girip girmeyeceği veya bu tip bir değerlendirme hükümet tarafından ortaya konulduğunda fırsat ve imkan tanınması hususunda bazı alt işverenlerin bu tip yaklaşımlar içerisinde bulunduğu tarafımıza sürekli söylenmektedir. Alt işverenlerin yanında çalışanların değiştirildiği, buna ait yeni imkanlar ve yeni zeminler hazırlandığı konusunda özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bu tip ihbar ve değerlendirmeler gelmektedir. Bu konuda hakkaniyet ve adalet içinde davranılacağını ve bu konuya tevessül edenler ile ilgili de doğal olarak Çalışma Bakanlığı’nın bu konuya yönelik çaresiz kalmayacağını ifade etmek istiyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.