Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Soylu’dan şehit ailelerine taziye ziyareti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, askeri darbe girişimi sırasında darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu hayatlarını kaybeden Kazan Ahi Köyü Muhtarı Ali Anar (35) ile Ömer Takdemir’in...

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 08:17
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 08:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, askeri darbe girişimi sırasında darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu hayatlarını kaybeden Kazan Ahi Köyü Muhtarı Ali Anar (35) ile Ömer Takdemir’in ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.
"Onların aileleri bizim ailemizdir"
Anar ve Takdemir’in Kazan’daki evlerine taziye ziyaretinde bulunan Bakan Soylu ve Belediye Başkanı Ertürk, ailelerin acılarını paylaştı. Bakan Soylu, 6 çocuk babası Anar’ın çocuklarıyla yakından ilgilendi. Ailelerin her zaman yanlarında olacaklarını ve kendilerini asla yalnız bırakmayacaklarını söyleyen Soylu, darbe girişimiyle ilgili şunları kaydetti:
"Bu olayın başladığı andan itibaren gerek Belediye Başkanımız Lokman Ertürk, gerek emniyet müdürü vasıtasıyla olayın ne şekilde gerçekleştiğini ve neyi ifade ettiğini iyi takip ettik. Buradan kalkan uçaklarla şehirlerimizi bombaladılar, meclisimizi bombaladılar. Kazan’da yaşayan hemşehrilerimiz bunu fark ettiler, binlerce insan vatan için, millet için kalktılar ve uçaklar kalkmasın diye pistin üstüne yattılar."
"Bunun vebalinden kurtulmak Amerika’nın sorumluluğundadır"
Darbe girişiminin ardındaki sebebi iyi bildiklerini ifade eden Bakan Soylu, şöyle devam etti:
"Bu psikopat Amerika’da durduğu sürece Türkiye ve dünyadaki uzantıları büyük bir devletin desteği ile bu çılgınlıklara ve bu cinnetlere tevessül ediyor. Bunun sorumluluğundan kurtulmak, vebalinden kurtulmak Amerika’nın sorumluluğundadır. Bu kadar basit. 1960 darbesinin Amerika’nın gerçekleştirdiği kayıtlardadır, 80 darbesini Amerika’nın gerçekleştirdiği kayıtlardadır. Çok tesadüftür ki yine Amerika’da bulunan, Amerika’nın koruması altında olan ve Türkiye’deki müntesipleriyle beraber vahşi insanlık dışı, hayvandan daha aşağılık bir operasyona imza atmışlardır. Milletimiz hiçbir şekilde endişe etmesin, aziz milletimize müteşekkiriz ve minnettarız. Bu girişimi engelleme ve Türkiye’nin başına bir musallatın gelmesinden Türkiye’yi feragat ettiren millettir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.