Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Soylu Tekirdağ’da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, karşı karşıya kalınan terör olaylarına milletin sabrının daima üst düzeyde olduğunu söyledi.Ziyaretlerde bulunak üzere Tekirdağ’a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Soylu Tekirdağ’da
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, karşı karşıya kalınan terör olaylarına milletin sabrının daima üst düzeyde olduğunu söyledi.
Ziyaretlerde bulunak üzere Tekirdağ’a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “Bugün hem buradaki bakanlığımıza ait yatırımları, aynı zamanda da gerek Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğümüzün, gerekse de İŞKUR ve Çalışma İl Müdürlüğümüzün ortaya koymuş olduğu faaliyetleri bir şekilde değerlendirmek, aynı zamanda da akabinde il danışma meclisimize katılmak, esnafımızı ziyaret etmek için Tekirdağ’a geldik” dedi.
Hükümetin vatandaşlarla temasının devam ettiğini kaydeden Soylu, “Hükümetimiz bir taraftan vatandaşlarla temasını sürdürüyor, bir taraftan taahhütlerini yerine getiriyor, vizyon çerçevesinde adımlarını atıyor ama diğer taraftan da Türkiye’nin başına musallat olan terör belası ile mücadele ediyor, diğer taraftan da bir başka musallatımız olan paralel yapı ile mücadelesini yapıyor ve diğer taraftan da hepimizin takip ettiği gibi uluslararası alanda da hem ülkemizin hem milletimizin hem de bu coğrafyanın adımlarının sağlıklı, huzurlu ve dolu bir şekilde atmaya çalışıyor. Bunları yaparken ve gerçekleştirirken de elbette ki çeşitli engellerle karşı karşıya kalıyoruz. Bunları hep beraber yaşıyor ve görüyoruz” şeklinde konuştu.
Terörün meşrulaştırılmaya çalışıldığını, Türkiye’nin hızının kesilmeye çalışıldığını aktaran Soylu, “Maalesef hiç olmaması gerekirken teröre meşruiyet kılıfı aramaya çalışanlar bir tarafta, hükümetin demokratik meşruiyetten kaynaklanan ve milletin gücünden kaynaklanan bu heyecanını engellemek isteyenler de başka bir tarafta. Bunu görüyoruz. Her sebepten, her vesileden Türkiye’nin bu hızını kesmeye çalışanlar, bu istikametini ve bu yönünü değiştirmeye çalışanların varlığı da ortada duruyor. Bunu hep beraber yaşıyor ve görüyoruz. Yüzde 49,5 oy demokrasilerde önemli hizmetin ve huzurlu bir zaman diliminin kapısını açar. Türkiye’nin ortaya koymuş olduğu ekonomik, sosyal ve siyasal hedeflerini ve istikametini ve Türkiye’nin bu heyecanını, bu iştahını, bu reform iştahını ortadan kaldırmaya çalışanlar, bilsinler ki millet iradesinin sahibidir” ifadelerini kaydetti.
Türkiye’nin tüm bu engellemelere rağmen bir yandan terörle mücadelesini sürdürdüğü, diğer yandan da vatandaşlara verdiği taahhütleri yerine getirmeye çalıştığını ifade eden Soylu, “Türkiye son 4 aydır, bütün bunlarla birlikte Silopi’den Cizre’ye kadar, Sur’a kadar bir taraftan teröre haddi bildirilmektedir, diğer taraftan da bir bahanenin ardına sığınılıp, vatandaşa verdiğimiz taahhütlerden bırakın uzaklaşmayı, tam hızlı bir şekilde bu taahhütlerle vatandaşımızı bir araya getirebilecek eylem planlarımız, hem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) milletvekili arkadaşlarımız, grubumuz ve TBMM’nin iradesi ile gerçekleşmekte. Hem de idare olarak yapmamız gerekenleri de aynı kararlılıkla devam ettirmekteyiz” dedi.
Hükümetin ilk 3 ayda önemli hamleler attığının altını çizen Soylu, “Gerek hükümetimizin diğer bakanlıkları, gerekse de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda ilk 3 ayda 17 eylemimiz vardı yapmamız gereken. Biz bu eylemlerin 16’sını tamamladık. Bu tüm bakanlıklarımızda böyle büyük bir gayretle ve büyük bir samimiyetle” şeklinde konuştu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, daha sonra şunları kaydetti:
“Yapmak istedikleri şuydu, acaba bu 3 aylık, 4 aylık süreç içerisinde, bu yüzde 49,5’in ve demokrasinin ve milli iradenin sağladığı güçten yoksun hale getirebilir miyiz Türkiye’yi? Getiremediler. Acaba yine Türkiye’nin gündemini farklılaştırabilir miyiz? Farklılaştıramadılar. Acaba insanlarımızın yarına dair umutlarını ve ümitlerini tüketebilir miyiz? Edemediler. Eski Türkiye alışkanlıkları ile tekrar Türkiye’yi baş başa bırakabilir miyiz? Bırakamadılar. Şimdi kararlılığın bu konudaki iradenin ne olduğunu Türkiye net bir şekilde ortaya koymuş ve göstermiştir.”
Terörle mücadelede vatandaşların sabırlı olduğunu da söyleyen Soylu, “Karşı karşıya kaldığımız terör olayları, bunların sonucunda bizi devreden çıkarmaya çalışanlara karşı milletimizin sabrı daima üst düzeydedir. Milletimize müteşekkiriz ve bu meseleyi çözün biz sonuna kadar arkanızdayız sözleri, karşı karşıya kaldığınız zorlukları biliyoruz sözleri, elbette ki sorumluluklarımızı daha fazla artırmaktadır, bunun da farkındayız” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.