Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Soylu, Aşura çadırını ziyaret etti

İçişleri Bakan Süleyman Soylu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Iğdır’da, Muharrem ayı dolayısıyla açılan Aşura çadırını gezdi.Valiliği ziyaretinden sonra beraberindekiler ile birlikte Zübeyde Hanım Bulvarında bulunan ve...

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2016 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2016 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İçişleri Bakan Süleyman Soylu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Iğdır’da, Muharrem ayı dolayısıyla açılan Aşura çadırını gezdi.
Valiliği ziyaretinden sonra beraberindekiler ile birlikte Zübeyde Hanım Bulvarında bulunan ve Muharrem ayı dolayısıyla açılan ’Aşura Çadırı’nı ziyaret eden Soylu, çadırda Kerbela ile ilgili kurulan resim ve kitap stantlarının yanı sıra Kerbela olayına ilişkin maketleri inceledi. Çadırı ziyaretinden sonra caddedeki vatandaşlar ve çocuklarla da sohbet eden Bakan Soylu’ya, halkın yoğun ilgisi gözlerden kaçmadı. Bakan Soylu, daha sonra ’Büyük güç Türkiye eğitim programına’ katılmak üzere Iğdır Kültür Merkezinde, 17. dönem siyaset akademisi açılış dersi programına katıldı. Programda konuşan Bakan Soylu Aşuranın önemine değinerek, “İmam Hüseyin ve yarenlerinin, yalnızlıklarının ve mazlumiyetlerinin şemsiyesi altında bugün buradayız. Muharrem ayının o bütün manevi ikliminin kapsayıcılığı altında bugün buradayız. Aşura ile buluşmanın, onu yıllardan yıllara aktaran ve yüz yıllardan yüz yıllara taşıyan büyük bir anlayışa sahip çıkmanın asaleti ile beraber buradayız. Büyük Kerbela olayının hem tarihimizin, hem medeniyetimizin, hem de insanlığımızın bize unutturmayacağı bir ders olduğu bilinciyle buradayız" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.