Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Soylu, 15 Temmuz olaylarına değindi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “15 Temmuz’a bakarken biraz da bu cihetle bakmak lazım. Kolay değil insanların tanka karşı yürümesi, kolay değil çıplak elleriyle birlikte silahlara meydan okuması" dedi.Iğdır Kültür Merkezinde, ’Büyük...

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2016 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2016 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “15 Temmuz’a bakarken biraz da bu cihetle bakmak lazım. Kolay değil insanların tanka karşı yürümesi, kolay değil çıplak elleriyle birlikte silahlara meydan okuması" dedi.
Iğdır Kültür Merkezinde, ’Büyük güç Türkiye eğitim programının’ 17. dönem siyaset akademisi açılışında konuşan Bakan Soylu, "15 Temmuz’a bakarken birazda bu cihetle bakmak lazım. Kolay değil insanların tanka karşı yürümesi, kolay değil çıplak elleriyle birlikte silahlara meydan okuması. İnsanların kadın, erkek, çoluk, çocuk, ihtiyar, yaşlı hiçbir fark gözetmeksizin sokaklarda, biz hürriyetimizi kimseye teslim etmeyiz. Biz liderimizi kimseye teslim etmeyiz, biz demokrasimizi kimseye teslim etmeyiz, biz başkalarının oyuncağı haline getirilen bir ülke değiliz" dedi.
Şehit Jandarma Komutanı Aslan beyin eşi Funda hanımın kurduğu bir iletişimle bir araya getirdiği şehit eşleri ile Ankara’ya geleceğini söylediğini belirten Soylu, "Başımız gözümüz üstüne dedik. Dün sabah onlarla birlikteydik. O güzel çocukları ile birlikteydik. Biz onlarla birlikte olurken o şehitlerinde yanımızda olduğunu elbette biliyorduk. O çocuklarımızın cennet kokuları, o güzel yüzleri hepsi o mekana sığmıştı ve sinmişti. Hayatımda gördüğüm en etkili cümleyi Funda hanım orada ifade etti. Süleyman bey dedi yüzümüzde hüzün var doğrudur. Gönlümüzde yıllarca birlikte olduğumuz beraber olduğumuz bir yiğidin yalnızlığı var bu da doğrudur. Ama sana bir şey söylemek istiyorum. Evladımı babasız büyütürüm ama vatansız büyütemem dedi. İşte Kerbela’dan binbaşı Aslan’a kadar uzanan bir güçlü medeniyetin tüm kodları bizim insanımıza sinmiştir" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.