Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Şimşek: “Biz Demokrasi, Hak, Özgürlükleri İyileştirirken Bazıları Da Türkiye’yi Bölme Çabasında”

Maliye Bakanı ve AK Parti Gaziantep 1. Sıra Milletvekili adayı Mehmet Şimşek, “Biz demokrasi, hak, özgürlükleri iyileştirirken, yasakları kaldırırken, Doğu’ya, Güneydoğu’ya yatırım yaparken bazıları da 100 yıl önce oynanan oyunun...

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2015 19:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2015 19:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Şimşek: “Biz Demokrasi, Hak, Özgürlükleri İyileştirirken Bazıları Da Türkiye’yi Bölme Çabasında”
Maliye Bakanı ve AK Parti Gaziantep 1. Sıra Milletvekili adayı Mehmet Şimşek, “Biz demokrasi, hak, özgürlükleri iyileştirirken, yasakları kaldırırken, Doğu’ya, Güneydoğu’ya yatırım yaparken bazıları da 100 yıl önce oynanan oyunun devamı olan yeni 100 yıldaki büyük oyundan nemalanayım diye Türkiye’yi bölme çabasında” dedi.
Maliye Bakanı ve AK Parti Gaziantep 1. Sıra Milletvekili adayı Mehmet Şimşek, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Gaziantep’te meslek edinme kursları sertifika törenine katıldı. Şahinbey Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Bakan Şimşek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül’ün yanı sıra AK Parti Milletvekili adayları Ahmet Uzer, Nejat Koçer, Abdulkadir Yüksel, Candan Candemir Çelik, Mehmet Erdoğan, Ali Şahin, Muhammed Hakan Tanrıöver, Fikret Murat Tural, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve protokol üyeleri katıldı.
Törende konuşan Bakan Şimşek, “İş aş için iyi eğitim almak lazım. Bunun üzerine işbaşı yapılmalıdır. İnsanın bir meslek edinmesi çok önemli. Ancak ondan sonra istikrar olacak ki, devamında yatırım olsun. Dünyada büyük bir kriz yaşandı. Ama o dönemde Türkiye 2010-2014 döneminde tam 1,5 milyon kadınımıza iş imkanı buldu” diye konuştu.
1 Kasım seçimlerinin önemine değinen Şimşek, “Bu nedenle 1 Kasım seçimleri çok önemli. Gerek bireysel olarak, gerek toplumsal olarak, gerek Gaziantep, gerekse Türkiye açısından çok önemli bir dönüm noktası. Biz ya istikrarı, reformu, refahı tercih edeceğiz ya da bölünmüş bir parlamento yapısı, zayıf koalisyonlar, geçici hükumetler, siyasi istikrarsızlık ve belki de geriye gidişi, 90’lı yılları tercih edeceğiz” diye konuştu.
Yapılan reformların, yatırımların istismar edildiğine de vurgu yapan Şimşek, “Bakın geçen sene bu vakitlerde Türkiye’de 6-7 Ekim olayları yaşandı. Terörden kaçan, savaştan kaçan 197 bin kardeşimize biz kucak açarken, bunlar koyun sürüleriyle birlikte sınıra gelmişlerdi. Fakat sınırın bu tarafına insanlar geçerken hayvanları geçemiyor. Bizim Şanlıurfa Milletvekilimiz Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik Başbakanımızı arıyor diyor ki; ’Sayın Başbakanım biz 197 bin kişiye kapımızı açtık ama hayvanları sınırın öbür tarafında, onları ne yapacağız’. Başbakanımız diyor ki; ’O hayvanları piyasa fiyatına satın alın, kurbanlık olarak kesin. Etleri de oradan kaçanlara dağıtın’ dedi. Biz bunu yaparken, biz demokrasi, hak, özgürlükleri iyileştirirken, yasakları kaldırırken, Doğu’ya, Güneydoğu’ya yatırım yaparken bazıları da 100 yıl önce oynanan oyunun devamı olan yeni 100 yıldaki büyük oyundan nemalanayım diye Türkiye’yi bölme çabasında” dedi.
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.