Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Sarıeroğlu, TODAİE 2017-2018 akademik yılı açılışına katıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünün (TODAİE) 2017-2018 akademik yılı açılış programı ve diploma törenine katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2017 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünün (TODAİE) 2017-2018 akademik yılı açılış programı ve diploma törenine katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, TODAİE 2017-2018 akademik yılı açılışı ve diploma töreninde yaptığı konuşmaya idam edilişinin 56. yıl dönümünde Adnan Menderes’i anarak başladı. Bakan Sarıeroğlu, “Onun vizyonu ve ortaya koyduğu imkanlar sayesinde enstitümüz ve ülkemiz, Türkiye’nin dünü ve bugünü için büyük emekler verdi. Atacağımız adımlarla önümüzdeki dönemde enstitümüzü bölgemizin daha etkin bir kurumu haline getireceğiz ve bu vizyonu çok daha ilerilere taşıyacağız. Adnan Menderes’i ve dava arkadaşlarını rahmetle, minnetle ve duayla anıyorum” dedi.

TODAİE’nin hizmetleri hakkında bilgi veren Sarıeroğlu, “TODAİE 2017-2018 akademik yılının açılışının hayırlı olmasını diliyorum. Bu yıl lisansüstü programlardan mezun olacak öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bugün enstitümüzün yüksek lisans programlarından 99, siyaset ve kamu yönetimi doktora programından 1 kişi olmak üzere 100 öğrencimiz mezun olarak diplomalarını almaya hak kazandılar. Ayrıca 15 yabancı kamu görevlisi de mezun edilerek genel toplamda 115 yüksek lisans ve doktora öğrencisi mezun olmuştur. 1952 yılında Türkiye Cumhuriyeti ile Birleşmiş Milletler arasında imzalanan anlaşma ile kurulan TODAİE, yalnızca ülkemizin değil Orta Doğu, Balkanlar ve Kafkas coğrafyasının güçlü ve saygın bir kamu yönetimi enstitüsü haline gelmiştir. TODAİE yalnızca teorik bilginin verildiği akademik bir enstitü değil, aynı zamanda bürokrasinin de deneyimleşme ve paylaşma merkezi konumundadır. Kamu yönetimine yönelik eğitim, araştırma ve yayın faaliyetleri ile ülkemizde ve dünyada yüksek lisans programlarıyla yıllar geçtikçe enstitümüz saygınlığını arttırmıştır. Özellikle araştırma faaliyetleri kamu yönetimine yön vermektedir. Enstitümüz, Türkçe eğitim veren yüksek lisans programlarının yanı sıra İngilizce eğitim veren yüksek lisans programları da yapmaktadır. Uluslararası 4 kuruluşun üyesi ve Uluslararası Yönetim Bilimleri Enstitüsünün de Türkiye’deki sorumlusu konumundadır. 2017-2018 akademik yılı için yüksek lisans ve doktora programlarına 282 kişi kayıt yaptırmaya hak kazandı. Bu öğrencilerimizin 50’si yabancı uyrukludur” diye konuştu.

Mezunlar adına konuşma yapan Mehmet Fatih Arvas, enstitünün imkanları ve faaliyetleri hakkında şunları söyledi:

“Bilimsel ve akademik etkinlik, açıklık ve erişilebilirlik, yönetsel düzeyde verimlilik ve etkinlik, organizasyon içi ve dışı iletişim, nitelikli eğitim gibi temel değerlere haiz kurumsal kimliğiyle 1952 yılından bu yana kamu yönetimi alanında Türkiye ve yakın coğrafyasına katkı sunan ve bu yıl 65. kuruluş yıl dönümünü idrak ettiğimiz TODAİE, bir yandan Türkiye ve yakın coğrafya ülkelerinin kamu yönetimi alanında koordinasyonunu sağlayan merkez olarak işlevini yürütmekte iken; diğer yandan nitelikli akademik ve idari personel yetiştirmek suretiyle Türkiye ve yakın coğrafyasının kamu yönetiminin çağdaş gelişimine yönelik bilimsel çalışmalarını sürdürmektedir. Kuramsal bilginin uygulama alanı bularak deneyimlendiği bir bilgi merkezi özelliğini de taşıyan TODAİE, Türkiye’nin kamu yönetimi alanında en özgün kurumu haline gelmiş bulunmaktadır. Her şeyden önce TODAİE, kamu yönetiminin en önemli sacayaklarından biri olan bürokrasinin akademik anlamda uygulama alanı bulduğu bir merkez olma özelliği taşımaktadır. Bu kapsamda enstitü, bürokraside görev yapan kamu çalışanları için de bir kaynaşma, sosyalleşme ve etkin bir iletişimin sağlandığı özel akademik okuldur. TODAİE tarafından sadece kamu çalışanlarına yönelik yürütülen lisansüstü ve doktora programları sayesinde farklı kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan kamu çalışanları bir araya gelebilmekte, birbirleri ile en etkin iletişim yoluna giderek doğrudan iletişim kurabilmektedir. Programa katılan kamu çalışanları, enstitüde bağımsız inceleme ve araştırma imkanlarını yakalayabilmekte, oluşturdukları grup çalışmaları disipliniyle kuramsal bilgiyi uygulamalı olarak somutlaştırabilmekte ve görev yaptıkları idarelerine bu somut bilgiyi sunma imkanı bulabilmektedirler.”

Konuşmaların ardından Bakan Sarıeroğlu, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere diplomalarını verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.