Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Sarı, Esenler’deki Kentsel Dönüşüm Alanında İncelemelerde Bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, İstanbul’un ilk kentsel dönüşüm projesi olan Esenler Havaalanı Mahallesi’nde Atışalanı Kentsel Dönüşüm Projesi’ni inceleyerek, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’dan çalışmalar...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, İstanbul’un ilk kentsel dönüşüm projesi olan Esenler Havaalanı Mahallesi’nde Atışalanı Kentsel Dönüşüm Projesi’ni inceleyerek, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde ilk olarak 5 Ekim 2012 tarihinde Esenler’de başlattığı Esenler Havaalanı Mahallesi Atışalanı Kentsel Dönüşüm Projesi’ni yerinde inceledi. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile birlikte kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Bakan Sarı, kentsel dönüşüm projesinde çalışan personeli de ziyaret ederek, personel ile birlikte öğle yemeği yedi. Yemek sonrası Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi’ne geçen Bakan Sarı, Esenler Belediye Başkanı Göksu’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
“ESENLER, KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN BAŞLADIĞI İLK NOKTA”
Ziyareti sonrası açıklamada bulunan Bakan Sarı, Esenler’in kentsel dönüşümün başladığı ilk nokta olduğunu belirterek, “Burası başlangıç noktamız ve bizim gurur kaynağımız bir proje. Yaklaşık 24 ay süren bir zaman diliminde başından sonuna kadar uyumlu bir çalışmayla gerek hak sahipleriyle, gerek müteahhitlerle, gerek belediyemiz ve bakanlığımızın ve ilgili emlak konut olsun, TOKİ olsun, uyumlu bir çalışmanın olduğu bir kentsel dönüşüm projemiz. Bu kentsel dönüşüm projemiz yaklaşık 400 bin metrekare. 400 bin metrekarelik bir projeden bahsediyoruz ve kar amacı neredeyse çok düşük oranlarda yapılmış bir proje. Bu projenin sonucunda mevcut ne kadar insan sağlığına ve can güvenliğine aykırı olduğunu da çok net görebiliyorsunuz. Buradaki mevcut yapılaşma gecekondu yapılaşması veya ruhsatsız yapılaşma veya ruhsatlı da olabilir ama o dönemde yapılmış ki, yapım tarihleri de çokta uzun bir süreye dayanmıyor aslında ama o dönemlerde herhangi bir mimari proje olmadan, statik proje olmadan, elektrik mekanik projesi olmadan, deprem yönetmeliği olmadan, zemin etüdü olmadan yapılmış projeler bunlar ve bunlarda insanlarımız oturuyorlardı. Bunlar 4 katlı, 5 katlı, 3 katlı binalardı. Bunların yıkım aşamasında çekilmiş fotoğraflarını da gördünüz. Birbirinin aksinde olmayan kolonlardan zeminde hiç olmayan kolonun üstünde birinci ve ikinci katta kolon yapılanmasını çok net görebiliyoruz. Bütün bunlar aslında kentsel dönüşümün neden başladığını ve ne amaçla yapıldığının çok net bir ifadesidir” diye konuştu.
"MAYIS AYINDA EVLERİN TESLİMİ YAPILACAK"
Kentsel dönüşümün gerekli görüldüğü alanlarda uygulanmasının önemli olduğunu belirten Bakan Fatma Güldemet Sarı, “Kentsel dönüşüm ile birlikte bizim yapmaya çalıştığımız, Türkiye’nin her noktasındaki, İstanbul’un en merkezi noktası Esenler’de bile bu tür yapılaşma olabiliyorsa Türkiye’nin dört bir yanındaki yapılaşmaların vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından ne kadar emniyetsiz olduğunun bir göstergesidir. Kentsel dönüşüm kapsamında öncelikli hedefimiz, bu şekildeki yapılaşmaların biran önce temizlenmesi ve yerine mimarisi, statiği, bütün altyapısı hazır, donatı alanlarıyla yeşil alanı, sosyal tesisleri, eğitim alanları, dini tesisleri, spor alanları, çocuk oyun alanları ile birlikte düşünülmüş, altyapısı ile düşünülmüş, yolları ile birlikte düşünülmüş, bir yaşam alanı oluşturmak. Esenler Belediye’miz bu noktada Türkiye’ye örnek olarak bir çalışmaya imza attı. İnşallah Mart ayında bir kura çekilişimiz olacak. Mayıs ayında da Allah kısmet ederse Sayın Cumhurbaşkanımız ve bizlerin burada bulunduğu bir ortamda evlerin teslimi yapılacak. Bu güzel projede oturma imkanı bulan vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun diyorum” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.