Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Şahin: Akıl ve ruh sağlığı olan bir anne 2 aylık bebeğini yalnız bırakmaz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gölcük’te bir öğretmenin 2 aylık bebeğini evde yalnız bırakarak tatile gitmesini bir anne olarak anlamakta zorlandığını belirtti. Olayın kabul edilebilir bir şey olmadığının altını çizen...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Şahin: Akıl ve ruh sağlığı olan bir anne 2 aylık bebeğini yalnız bırakmaz
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gölcük’te bir öğretmenin 2 aylık bebeğini evde yalnız bırakarak tatile gitmesini bir anne olarak anlamakta zorlandığını belirtti. Olayın kabul edilebilir bir şey olmadığının altını çizen Şahin, akıl ve ruh sağlığı yerinde olan birinin yapabileceği bir şey olmadığını söyledi.

Bazı ziyaret ve incelmelerde bulunmak üzere Trabzon’a gelen Bakan Fatma Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve beraberindekilerle Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ü ziyaret etti. Gölcük’te bir öğretmenin 2 aylık bebeğini evde yalnız bırakarak tatile gittiği olayla ilgili görüşleri sorulan Şahin, olayla ilgili soruşturma tamamlanmadan değerlendirme yapmasının doğru olmayacağını dile getirdi. Değerlendirme yapabilmesi için incelemenin tamamlanması gerektiğini söyleyen Şahin, “Çünkü akıl ve ruh sağlığı yerinde olan bir ananın, kadının, insanın yapabileceği bir şey değil. Bir varlığın yapabileceği bir şey değil. Çünkü doğaya baktığınız zaman bile bütün varlıklar evlatlarını korumak üzere yapılanmışlar. Dolayısıyla bu inceleme tamamlanmadan, ruh sağlığı ile ilgili çalışmalar tamamlanmadan, geçmiş süreçle ilgili kafamızdaki soru işaretlerinin cevabını almadan size yorum yapmam yanlış olur, eksik olur.”

Bakanlık olarak konuyla ilgili sosyal çalışmacılar ve psikologların içinde olduğu bir çalışma grubu oluşturdukları bilgisini veren Bakan Şahin, “Çünkü anlaşılabilir, kabul edilebilir bir şey değil. Bin ana olarak bunu anlamakta çok zorlanıyorum. Normal akıl sahibi insanların da anlayacağını düşünmüyorum. O yüzden bunu tam bir incelememiz gerekiyor. Bizim raporun tamamlanması gerekiyor. Bir taraftan adli, bir taraftar idari soruşturma var. Hele bir öğretmen tarafından bunun yapılmış olması da hiç kabul edilebilir bir şey değil. Çünkü çocuklarımızı emanet ediyoruz. Bu bakımdan da çok ibretlik bir olay. Biz de sonuna kadar takipçisiyiz.” ifadelerini kullandı.

Bebeğin naşıyla ilgili 10 günlük beklenmesi gereken bir süreç olduğuna işaret eden Şahin, bu sürecin sonunda yakınlarının almaması halinde de geğrekli işlemlerin yapılması için bakanlık olarak gerekli işlemleri yapmak için bebeğin naşını alacaklarını ifade etti.

Bakan Fatma Şahin, Mersin’de bir annenin 3 çocuğunu eve kilitleyip gezmeye gittiği olayla ilgili soruya da şu cevabı verdi: “Sosyal devlet olarak çocuğu yüksek yararı üzerinde konumlandırıyoruz. Yani çocuğun ne ihtiyacı varsa odak merkezimiz orası ve önce çocuk diyoruz. Hamdolsun bütün imkanlarımızla bu çocuklarımızın yanındayız. Artık bu çocuklar hayatın içerisinde özgüveni yüksek, sorumluluk sahibi olan bireyler olarak yetişiyorlar ve çok iyi okullar kazanıyorlar. O çocukların da geleceği bakımından bize düşen kısım neyse yapacağız ama ailelerin bunu yapmış olmasını, annenin bunu yapmış olması da ciddi bir desteklenmesi, koruyucu ve önleyici tedbirler alınması gerekiyor. Yoksa biz çocukla alakalı yapılması gereken her şeyi yapabilecek gücümüz var. Bu bakımdan hiç bir endişemiz yok ama bunu neden yaptığının da iyi analiz edilip, yapılmaması üzerinde de bir takım koruyucu, önleyici tedbirleri hayata geçirmemiz gerekiyor. İl Müdürümüzü o şekilde talimatlandırdık, onlar da o çalışmayı yapıyorlar.”

Vali Abdil Celil Öz, ziyaretin anısına Bakan Şahin’in fincan takımı hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.