Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Ramazanoğlu: "Turgut Özal Yaptığı Uygulamalarla Değişimin Öncüsü Oldu"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Turgut Özal yaptığı uygulamalarla bu ülkede değişimin öncüsü olmuştur" dedi.Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2016-2017 Eylem Planı için basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Bakan...

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2016 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2016 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Ramazanoğlu: "Turgut Özal Yaptığı Uygulamalarla Değişimin Öncüsü Oldu"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Turgut Özal yaptığı uygulamalarla bu ülkede değişimin öncüsü olmuştur" dedi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2016-2017 Eylem Planı için basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Bakan Sema Ramazanoğlu’nun yanı sıra Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda davetli katıldı.
Büyükşehir Belediyesi’nin 1 yıl içinde yapmayı planladığı dev projelerin tanıtıldığı toplantıda konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı andı. Bakan Ramazanoğlu, "1993 yılında vefat eden Merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın ölüm yıl dönümü. Fikirleri, attığı adımları, uygulamaları, cesareti ve yürekliliği ile bu ülkede değişimin, dönüşümün öncüsü olan Merhum Turgut Özal’ı bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum"dedi.
Daha sonra şehircilik hakkında konuşan Bakan Ramazanoğlu şunları söyledi: "Ahmet Hamdi Tanpınar’ın, ’Ancak sevdiğimiz şehirler bizimle beraber değişirler ve değiştikleri için de, hayatımızın bir zenginliği olarak bizimle beraber yaşarlar’ ifadesi şehir ve insan ilişkisini özetlemektedir. Şehirler ve insanlar arasında bir etkileşim söz konusudur. Şehirler insanların, insanlar da şehirlerin aynasıdır. Yolları, köprüleri, binaları, evleri, altyapısı, ulaşımı, kültürel merkezleri, sağlık ve spor imkanlarıyla şehirler değer kazanır ama şehirleri yaşanabilir hale getiren orada yaşayan insanlardır. O insanların şehre ve mekanlara kattıkları ruhtur. ’Bir şehri sevmenin şartı ona hizmet etmektir’ sözüne uygun olarak Denizli’ye olan sevgimizle bu şehre hizmet ettik, ediyoruz, edeceğiz" dedi.
Yerel yönetimlerin önemine de değinen Bakan Ramazanoğlu, "Yerel yönetimlerde belediyecilik anlayışındaki değişim, belediyeciliğin sadece yol, su, köprü, temizlik olmadığını bize göstermiştir. Sosyal belediyecilik anlayışımız, insan hayatının her alanına dokunan hizmetler üretmeyi esas almaktadır. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’ın bizlere detaylı bir şekilde anlatacağı 2016-2017 Denizli Eylem Planı çalışmalarıyla Denizli’nin geleceğine yatırım yapmış olacağız. Ulaşımdan altyapıya, park ve yeşil alan düzenlemelerinden spor sahalarına, gençlik ve kültür merkezlerinden yaşam ve kültür alanlarına, enerjiden çevre ve sağlığa kadar pek çok alanda gerçekleştirilecek yatırımlar şehrin çehresinin değişmesine vesile olacaktır" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.