Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Ramazanoğlu: "Şahsım Hedef Gösterilerek Büyük Bir Linç Kampanyası Yürütüldü"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Karaman’daki Ensar Vakfı’nda yaşanan cinsel istismar olayıyla ilgili bazı ifadelerinin bağlamdan kopartılarak, çarpıtılarak servis edilerek yanlış bir algıya dönüştürülmüş olabileceğini...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Karaman’daki Ensar Vakfı’nda yaşanan cinsel istismar olayıyla ilgili bazı ifadelerinin bağlamdan kopartılarak, çarpıtılarak servis edilerek yanlış bir algıya dönüştürülmüş olabileceğini belirtti. Bakan Ramazanoğlu, şahsı hedef gösterilerek linç kampanyaları yürütüldüğünü ifade ederek, “Bu aşağılık ve gerçekten bizi derinden yaralayan olayı gerçekleştiren kişinin en ağır şekilde cezalandırılması için takipçisi olmayı hem bakanlığımız olarak hem de şahsım adına sürdüreceğim” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) “Değişen Dünyada Sosyal Politikalar, Kadının Üretimde Artan Rolü ve Kadın Girişimciliğinin Ekonomimiz Açısından Önemi” konulu aylık Olağan Meclis Toplantısı’na katıldı. Toplantıya Bakan Ramazanoğlu’nun yanı sıra İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO üyeleri katıldı. Konuşmasına terör olaylarını kınayarak başlayan Bakan Ramazanoğlu, “Terör coğrafya tanımaksızın sivil ve masum insanları öldürmeye katletmeye devam ediyor. Bu menfur olaylarda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yararlılara acil şifa ve vefat edenlerin ailelerine de sabır diliyorum. Ayrıca terör bizim de içimizi yakıyor. Bu terörde şehit verdiğimiz kendi evlatlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine sabır diliyorum” dedi.
"ŞAHSIM HEDEF GÖSTERİLEREK BÜYÜK BİR LİNÇ KAMPANYASI YÜRÜTÜLDÜ"
Bakan Ramazanoğlu, Karaman’daki Ensar Vakfı’nda yaşanan cinsel istismar olayına da değindi. Ramazanoğlu, “Bildiğiniz gibi kendi coğrafyamızda Karaman’da menfur alçakça, hepimizi derinden yaralayan bir hadise meydana geldi. Bu menfur hadise üzerinde özellikle sosyal medyada şahsım hedef gösterilerek büyük bir linç kampanyası yürütüldü. Bakanlığımız Ankara’daki etkinliği sırasında gazetecilerin bu konuyla ilgili sorularına verdiğim cevapta bazı ifadelerimin bağlamdan kopartılarak, çıkartılarak, çarpıtılarak servis edilmesi, yanlış bir algıya dönüştürülmüş olabilir. Burada meseleye bakışımızı özetlemek ve yanlış algıyı düzletmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Karaman’daki olay kendisine ulaştığı andan itibaren davaya müdahil olmak istediğini belirten Bakan Ramazanoğlu, “Oradaki çocuklarımıza karşı yapılan cinsel istismar, tecavüz olayıyla, kadına şiddet, çocuklara şiddet, tecavüz ve istismar olaylarına gerek şahsım, gerekse bakanlığımız olarak sıfır tolerans ile yaklaşıyoruz. Bu suçu işleyenlerin en ağır şekilde cezalandırılması için gerekli girişimde bulundum. Mağdur çocuklar ve aileleri ile gerekli rehabilitasyon ve çalışmaları eş zamanlı olarak başlatıldı. Bu aşağılık ve gerçekten bizi derinden yaralayan olayı gerçekleştiren kişinin en ağır şekilde cezalandırılması için takipçisi olmayı hem bakanlığımız olarak hem de şahsım adına sürdüreceğim" şeklinde konuştu.
Bakan Ramazanoğlu, “Bu ve benzer olaylara bakış açımız çok nettir. Bu konuda bakış açımız, mağdurların kişilik haklarının korunması, suçlularında da en ağır şekilde cezalandırılmasıdır. Tolerans ve üstünün örtülmesi söz konusu değildir. Bunun böyle bilinmesini ve çarpıtılmış bilgilerle oluşturulmuş algılara itibar edilmemesini hepinizden rica ediyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.