Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Özlü’den sanayicilere yatırımları ertelememe uyarısı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2017 yılının Türkiye ekonomisi için çok daha parlak bir yıl olacağını belirterek, “Ertelediğiniz yatırım kararlarını hayata geçirmek için artık daha fazla beklemeyin. Ne kadar erken adım...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Özlü’den sanayicilere yatırımları ertelememe uyarısı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2017 yılının Türkiye ekonomisi için çok daha parlak bir yıl olacağını belirterek, “Ertelediğiniz yatırım kararlarını hayata geçirmek için artık daha fazla beklemeyin. Ne kadar erken adım atarsanız o kadar kazançlı çıkarsınız. Çünkü Türkiye, yeni ve hızlı bir büyüme döneminin eşiğindedir. Aldığımız kısa dönemli tedbirlerin etkilerini zaten hissetmeye başladık. Orta ve uzun vadeli tedbirlerimiz de yavaş yavaş etkisini hissettirmeye başlayacak” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir’e gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Norm Grup Fabrika Arge Merkezini açtı, fabrika hakkında bilgi aldı. Ardından Özlü, Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde sanayici ve iş adamları ile bir araya geldi. Toplantıya İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş ve iş adamları katıldı.

Türkiye’nin güçlü ve lider bir ülke olabilmek için her alanda yoğun bir mücadele verdiğini dile getiren Bakan Özlü, “Ekonomik olarak güçlü bir Türkiye inşa etmemizin yolu da öncelikle sanayi üretiminden geçmektedir. Sanayi üretimini nicelik ve nitelik olarak ne kadar artırırsak ülkemizin ekonomik gücü o kadar artacaktır. Üretimde niceliği artırarak ilerlemeye devam edebiliriz. Ancak sıçramak ve seviye atlamak istiyorsak, üretimin niteliğini de artırmak durumundayız. Bu da Ar-Ge’yle olur, tasarımla ve markalaşma yoluyla katma değeri artırarak olur. Bu açıdan İzmir gibi şehirlerimize, İzmir’deki sanayicilerimize ayrı bir sorumluluk düştüğüne inanıyorum. İzmir’deki sanayicilerimiz de hem mevcut yatırımlarının niteliğini artırarak hem de yeni yatırımlar yaparak bu sürece katkı vermelidir. İzmir denince aklımıza teknoloji gelmelidir, teknoloji yoğun yatırımlar gelmelidir” diye konuştu.

Hükümet olarak, her türlü azami destek verdiklerini hatırlatan Bakan Faruk Özlü, hem Ar-Ge ve tasarım projeleri için hem de bunları yatırıma dönüştürme aşamasında çok önemli teşvik ve destekler sağladıklarına dikkat çekti.

Üretim Reform Paketi

Sanayicilerin her türlü imkandan yararlanmaları gerektiğini dile getiren Bakan Faruk Özlü, “Bilim ve teknoloji ekosistemini iyileştirmeye, sanayicimize ve akademisyenlerimize yönelik çalışmalarımızı daha da etkin hale getirmeye bundan sonra da devam edeceğiz. TÜBİTAK’ta ve Bakanlığımızda kapsamlı bir dönüşüm gerçekleştireceğiz. Yine üzerinde çalıştığımız Üretim Reform Paketi’yle sanayicilerimiz için daha fazla ve daha uygun şartlarda arsa üretmeye başlayacağız. Sizlerin paranızı arsaya değil Ar-Ge’ye ve üretime aktarmanızı sağlayacak modeller kurgulayacağız” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de sadece 15 nitelikli personelle Ar-Ge merkezi,10 kişiyle tasarım ofisi kurulduğunu belirten bakan Özlü, yüksek teknolojili veya orta-yüksek teknolojili bir sektörde yatırım yaptığınızda 4’üncü veya 5’inci bölge teşviklerinden yararlanılabildiğini işaret etti.

“Yatırım kararlarınızı hayata geçirmek için artık beklemeyin”

Türkiye ekonomisinin geçtiğimiz yılın son çeyreğinden itibaren gözle görülür bir toparlanma sürecine girdiğini belirten Özlü, sanayi üretiminin ocak ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,6 oranında artış gösterdiğini söyleyerek, “Bütün bunlar, Türkiye ekonomisinin ne kadar güçlü dinamiklere sahip olduğunu ortaya koyuyor. İnanın, bizim yaşadıklarımızı yaşasaydı, dünyada birçok ülke ekonomisi yerle yeksan olurdu. Artık zor günleri geride bıraktık. 2017 yılı, ekonomimiz ve sanayimiz için çok daha parlak bir yıl olacak” dedi.

Bu aşamada katkıları için tüm sanayicilere teşekkür eden Bakan Özlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizlerden şunu istiyoruz, ertelediğiniz yatırım kararlarını hayata geçirmek için artık daha fazla beklemeyin. Ne kadar erken adım atarsanız o kadar kazançlı çıkarsınız. Çünkü Türkiye, yeni ve hızlı bir büyüme döneminin eşiğindedir. Aldığımız kısa dönemli tedbirlerin etkilerini zaten hissetmeye başladık. Orta ve uzun vadeli tedbirlerimiz de yavaş yavaş etkisini hissettirmeye başlayacak."

“Siyasi istikrar olmazsa yatırım çekmeyi başaramayız”

Özellikle referandumdan sonra çıkacak olan evet kararının siyasi istikrarı garanti altına alacağı gibi ekonomik istikrarın da olacağına işaret eden Bakan Özlü, “Yatırım ve üretim yapacak olanların önünü görmesi gerekir. Bakın, biz yatırımcıdan hiç vergi almasak veya istihdamla ilgili yükleri sıfıra indirsek, üstüne teşvik de sağlasak, eğer siyasi istikrar olmazsa, demokrasi olmazsa, adalet sistemi iyi çalışmazsa, yeterince yatırım çekmeyi başaramayız. İşte anayasa değişikliği bu nedenle çok önemli” şeklinde konuştu.

“Hayır oylarının kimleri sevindireceğini düşünerek karar verin”

Anayasa değişikliği ile mevcut sistemde var olan birçok sorunun ortadan kalkacağını anlatan Özlü, şunları söyledi:

“Lütfen, bu maddeleri iyice okuyun, araştırın, inceleyin. Söylemlere, nutuklara, retoriklere, siyasi görüşlere ve oy verdiğiniz partilere göre değil, maddelerin içeriğine göre oy verin. Türkiye’ye güç katacak, Türkiye’nin enerjisini zirveye çıkaracak olan bir tercihte bulunun. Sizi korkutanlara değil, size ümit verenlere itimat edin. 16 Nisan’da, her biri birbirinden önemli 18 maddeyi oylayacağız. Tercihimiz ya evet olacak veya hayır olacak. Ya istikrar olacak veya belirsizliğin devamı olacak. Ya netlik olacak veya muğlaklık olacak. Ya güçlü bir Türkiye olacak veya vasat bir Türkiye olacak. Ya hızlı bir devlet olacak veya hantal bir bürokrasi olacak Evet ve hayır oyları da bizim için değerlidir. Halkımızın kararı başımızın üstünedir. Ancak hayır oylarının nereye gideceğini, kimi sevindireceğini düşünmek gerekir. Hayır oyları Kandil’i, PKK’yı, FETÖ’yü ve DEAŞ’ı sevindirir. Bunu düşünmek lazım ona göre oylarımızı kullanmamız gerekiyor. Bütün bunları iyi düşünmeli, iyi analiz etmeli ve ona göre oy kullanmalıyız.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.