Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Özlü: “Sanayici ve yatırımcının önüne turkuaz halı sereceğiz"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Balıkesir’de sanayici ve işadamları ile yemekte bir araya geldi. Özlü, "Hükümet olarak Başbakanımızın da açıkladığı şekilde sanayici ve yatırımcının önüne turkuaz halı sereceğiz...

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 22:38
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 22:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Balıkesir’de sanayici ve işadamları ile yemekte bir araya geldi. Özlü, "Hükümet olarak Başbakanımızın da açıkladığı şekilde sanayici ve yatırımcının önüne turkuaz halı sereceğiz diye yola çıktık" dedi.
Balıkesir’e bir dizi ziyaret ve toplu açılış ile gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, işadamları ve sanayicilerle yemekte bir araya geldi. İşadamlarına ve yatırımcılara seslenen Bakan Özlü, "Hem mecliste, hem de Bakanlar kurulunda aldığımız kararlar, sanayicinin ve yatırımcının teşvik edilmesi yönünde kararlar. Biz bu kararları hayata geçirmek için büyük gayret sarf ediyoruz" dedi.
Balıkesir’in tarım ve hayvancılık ağırlıklı bir şehir gibi görünmesine rağmen ciddi oranda sanayi potansiyeli olduğunu söyleyen Özlü, "Balıkesir’in bu sanayi potansiyelini harekete geçirmek için bakanlık olarak elimizden geleni yapacağız. Biliyorsunuz bir toplumun kalkınması sadece belirli şehirlere bağlı olamayacağı gibi sadece belli sektörlere de bağlı olamaz. Turizm, ticaret, tarım ve sanayi hizmetleri bu sektörlerin her biri önemli. Bu alanlardan birine dikkatle eğilip diğerlerini ihmal eden bir ekonominin uzun vadede başarılı olmasını da beklemeyelim" dedi.
Sanayiye özel önem verdiklerini belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Sanayi lokomotif bir sektördür. Bir sanayi aynı zamanda hizmetler sektörüne, bankacılık ve mali sektöre de katkıda bulunur" şeklinde konuştu.
Türkiye’nin teknolojik olarak geldiği seviyede doğaya, çevreye ve tarıma zarar vermeyen, aksine bunları güçleştiren bir sanayileşme modeline sahip olduklarını belirten Özlü, "Balıkesir’de tabiata ve tarım alanlarına hiç bir zarar vermeksizin yeni sanayi alanları oluşturmak için çalışacağız. Şu anda mevcut 5 OSB’nin 173 parselinde üretim yapılıyor. Buralarda 8 bine yakın kardeşimize de istihdam sağlanıyor. Ancak bu OSB’lerin doluluk oranı iyi bir seviye de olduğu için yeni alanlar kazandırılması gerekiyor. Biz de bunun için çalışıyoruz. Hatta ülkemizin önde gelen sanayi gruplarından biriyle Balıkesir’de özel bir endüstri bölgesi kurmak için yeni bir model geliştirmeye çalışıyoruz. Çalışmamız biraz daha olgunlaşınca bunu sizlerle paylaşacağız" dedi.
Yapılan yollar ve köprüler sayesinde Balıkesir’in imkanlarının da çoğalacağını söyleyen Bakan Özlü, "İstanbul- İzmir otoyolunu biliyorsunuz. Yapılacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü de bu şehrin lojistik imkanlarını zirveye çıkaracak. Balıkesir, 2002 yılında 90 milyon dolar olan ihracatını geçtiğimiz yıl 517 milyon dolara çıkardı. Yapılacak olan projelerle birlikte Balıkesir’in bir kaç yıl içinde 1 milyar dolardan daha fazla ihracat yapan şehirlerden biri olacağını düşünüyoruz" dedi.
Türkiye’nin makus tarihini değiştiren seçimin üzerinden 14 yıl geçtiğini ve 3 Kasım 2002 yılından itibaren Devlet ile milletin barıştığına dikkat çeken Bakan Özlü, "Devlet millete hizmet için var olduğunu yeniden hatırladı. Bakınız rahmetli Özal döneminde kurulan KOSGEB çok doğru bir girişimdir. Ancak KOSGEB 1990-2002 döneminde Balıkesir’deki hiçbir firmaya destek olmamış ya da olamamış. Balıkesir’deki hiçbir KOBİ’miz veya esnafımız KOSGEB’e ulaşamamış. 2002’den sonra KOSGEB Balıkesir’deki 2 bin 500’den fazla firmaya yaklaşık 20 milyon lira destek vermiş. Yine kredi faiz destekleriyle bin 700’ye firmanın 125 milyon Türk Lirası kredi kullanmasını sağlamış. 2006 yılında Balıkesir’e KOSGEB İl Müdürlüğünü açmışız. Yetmemiş 2013’de Bandırma ve Burhaniye’de temsilcilikler açmışız. KOSGEB ile Balıkesir arasındaki bu örnek değişim, zihniyeti çok çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor. Sadece bir kuruma ve o kurumun değişimine baktığımızda bile Türkiye’nin nasıl bir zihniyet değişimine imza attığını görebiliyoruz. Bu zihniyet değişimi sayesinde Türkiye büyüdü, gelişti ve güçlendi. Bu anlayış sayesinde Türkiye dünyada iddialı bir ülke haline geldi" şeklinde konuştu.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, konuşmasının ardından sanayi ve işadamlarının sorularını cevapladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.