Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Özlü Düzce’de

DÜZCE (İHA) – Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, helikopter kazasına ilişkin, “Sanki bana kullanım hatası gibi geliyor. Yani, uygunsuz, olumsuz hava şartlarında kullanım hatası gibi geliyor. Bu helikopterler son derece güvenilir,...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 21:26
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 21:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DÜZCE (İHA) – Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, helikopter kazasına ilişkin, “Sanki bana kullanım hatası gibi geliyor. Yani, uygunsuz, olumsuz hava şartlarında kullanım hatası gibi geliyor. Bu helikopterler son derece güvenilir, son derece tercih edilir helikopterlerdir” dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Akçakoca Belediyesine bayramlaşma ziyaretinde bulundu. Bakan Özlü, bayramlaşma ziyareti sonrası Giresun’da düşen helikopter kazasına ilişkin sorulan cevapladı. Bakan Özlü, "Türk Silahlı Kuvvetlerin envanterinde en çok tercih ettiği helikopterlerdir. Skorsky firmasıyla bir anlaşmamız var. Bu helikopterlerin Türkiye’de üretimine yönelik. Bu helikopterlerden 109 adet üreteceğiz. Ve yaklaşık 3.5 milyar dolarlık bir projemiz var. Proje devam ediyor. İnşallah bu ay içersinde Amerika ziyaretimiz olacak. Seyahat sırasında Skorsky’nin Boston’daki tesislerine de uğrayacağız. Bu helikopterler örnek vermek gerekirse, helikopter pilotunun en çok tercih ettiği helikopterlerdir. Yani helikopter piyasasının Mercedes’i olarak bilinir. Hangi pilotu çağırırsanız çağırın, sorun, Skorsky der. Mesela Kugur helikopterleri var. Pilotlar, kuğur demez, agusto demez, Skorsky der. Sanki bana kullanım hatası gibi geliyor. Yani, uygunsuz, olumsuz hava şartlarında kullanım hatası gibi geliyor. Bu helikopterler son derece güvenilir, son derece tercih edilir helikopterlerdir. Envarterimizde çok sayıda helikopter var skorsky’’ diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.