Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Özlü: “Bu saldırı Yenikapı ruhunu bozmaya yönelik bir eylemdir"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik gerçekleştirilen saldırının Yenikapı ruhuna karşı yapılan bir eylem olarak değerlendirdi.Manisa’da Organize Sanayi Bölgesi ve Vestel City’i...

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik gerçekleştirilen saldırının Yenikapı ruhuna karşı yapılan bir eylem olarak değerlendirdi.
Manisa’da Organize Sanayi Bölgesi ve Vestel City’i ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, partisinin Manisa il teşkilatıyla da bir araya geldi. Manisa İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Faruk Çelik’e, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Uğur Aydemir ve ilçe belediye başkanları eşlik etti. Manisa AK Parti Teşkilatı, Bakan Özlü’yü kapıda karşılayarak kendisine çiçek takdim etti. AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Bakan Faruk Özlü’yü Manisa’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, Bakan Özlü’ye Manisa hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Sözlerine Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Cerablus’a yönelik gerçekleştirdiği harekatın değerlendirmesiyle başlayan Bakan Faruk Özlü, “Dünden itibaren biliyorsunuz Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’de bir operasyon gerçekleştiriyor. Başarılı bir operasyon gerçekleştiriyor. Bunun iki önemli sonucu var. Birincisi özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, darbe girişimi akabinde silahlı kuvvetler içerisinde yuvalanmış olan bir ihanet çetesinin meydana getirdiği moral bozukluğunu bu şekilde gidermiş oluyoruz. İkincisi, silahlı kuvvetler çok eski ve organize bir yapıdır, bu başarılı operasyon da onun göstergesidir” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun Artvin’de uğradığı silahlı saldırıyı bir kez daha kınayan Bakan Özlü, çatışmada şehit düşen asker için Allah’tan rahmet, yaralılara geçmiş olsun dileklerini aktardı. Bakan Özlü konuşmasına şöyle devam etti:
“Bugün bir saldırı haberi aldık. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beyin konvoyuna Artvin civarındayken bir saldırı gerçekleşti. Bir de şehidimiz var. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara da geçmiş olsun diliyoruz. Bu saldırıyı kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun diyorum. Bu saldırı, bu hareketler Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 3 partinin katılımıyla bir miting gerçekleştirilmişti. Yenikapı ruhu diye anılan bir sürece girmiştik. İktidarıyla, muhalefetiyle darbelere karşı bir eylem, bir hareket olmuştu. Bu Yenikapı ruhunu, milletimizin birliğini bütünlüğünü bozmaya yönelik bir eylem olarak değerlendiriyoruz. Bunlara fırsat verilmeyecek.”
Türkiye’de nitelikli sanayinin gelişmesi için gayret sarf ettiklerini kaydeden Bakan Özlü, "Bizim hükümetimiz icraatçı ve reformist bir hükümet olarak göreve başladı. Türkiye’de özellikle orta, yüksek ve ileri teknoloji üreten bir sanayi altyapısı olmasını istiyoruz. Bizim programımızda da bu var. Şu anda yüksek teknolojili ürünlerin ihracatımız içerisindeki payı yüzde 3’ler yüzde 3 buçuklar civarında. Bu payı arttırmayı hedefliyoruz. Bu payı da yüzde 20’ler seviyesinde olmasını arzu ediyoruz. Bu maksatla Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye’nin sanayisinin, sanayi altyapısının, üniversitelerinin, araştırma kurumlarının teknoloji üreten bir yapıyı kazanması için çalışacağız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.