Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Özhaseki’den Adana’daki terör saldırısına ilişkin açıklama:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki katıldığı ’Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü Günü Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada, Adana’daki saldırıyla ilgili, "Bulabildikleri 3-5 militanla şimdi can yakıcı eylem yapmaya çalışıyorlar....

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2016 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki katıldığı ’Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü Günü Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada, Adana’daki saldırıyla ilgili, "Bulabildikleri 3-5 militanla şimdi can yakıcı eylem yapmaya çalışıyorlar. Bu aslında terör örgütünün bitişinin alameti" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Haliç Kongre Merkezi’nde ’Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü Günü Sempozyumu’nun açılışını yaptı. Açılışa Özhaseki’nin yanı sıra KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve çok sayıda kişi katıldı. Açılış saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sunuculuğunu Kadir Çöpdemir’in yaptığı programda konuşmasını yapmak için sahneye gelen Bakan Özhaseki ve Çöpdemir arasında katılımcıları güldüren diyaloglar yaşandı. Bakan Özhaseki’nin Çöpdemir’e ’Soyadında çöp var senden biz sorumluyuz’ demesi komik anlar yaşattı.
Konuşmasına Adana’daki terör saldırısına değinerek başlayan Bakan Özhaseki Türkiye’deki terör örgütlerinin sonunun geldiğini belirterek, Adana’daki patlamada şehit olanlara Allah’tan rahmet diledi. Konuşmasında PKK’lı bir teröristin itirafından bahseden Özhaseki, FETÖ ve PKK ortaklığına da dikkat çekti.
"İstedikleri nedir? Kazandıkları 3-5 tane belediyeyle çukurlar kazarak öz yönetim ilan etmek"
Gündem hakkında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Adana’da bir patlama, yurt dışında yapılan çalışmalarda, oradaki çatışmalarda şehitlerimiz var Allah’tan rahmet diliyorum, 40 yıldır PKK ile uğraşıyoruz. Zamanında bir hak arama mücadelesi olarak ortaya çıkmıştı. Fakat zaman içerisinde öyle bir yere evrildi ki, bütün haklar verildiği halde, kalkınma modelleri o bölgeye uygulandığı halde ne yazık ki terör örgütü silahı elden bırakmıyor. Niye silahına hala devam ediyor? Evet, sahipleri, besleyicileri, bunları devamlı suretle finanse edenler, ’ bırakma diyorlar’ da onun için. 7 Haziran seçimleri öncesi o sahipleri büyük bir plan yaptılar, dediler ki ’siz ayrı bir parti olarak girdiğinizde AK Parti’yi iktidardan düşürürsünüz, biz Türkiye’yi koalisyonlara mahkum ederiz. Falan partiyle de koalisyon yaptırırız bu zaaf halinde siz istediğinizi yaparsınız.’ İstedikleri nedir? Kazandıkları 3- 5 tane belediyeyle çukurlar kazarak öz yönetim ilan etmek. Oralarda çukurlar kazdılar, daha sonra paçavralarını astılar. Güya bölücülüğe giden yolda ilk adımı attılar. Bütün bu oyunların farkında olduğumuz için çok sert ve kararlı bir biçimde, 40 yıldır yapılan mücadelede en etkili bir biçimde, üzerlerine gittik ve bu işi bitirdik Türkiye’de" diye konuştu.
"Bu aslında terör örgütünün bitişinin alameti"
Terör örgütünün bölge üzerindeki hakimiyetinin bittiğini dile getiren Bakan Özhaseki, "Diyeceksiniz ki, ’niye patlamalar oluyor?’, bitirdiniz de şehirleri temizledik. Dağlar üzerindeki inlerdeki yerlerini bitirdik. Şimdi yurtdışına çıkıyoruz. Yurt dışındaki bataklıklarını kurutmaya çalışıyoruz. Ama dikkat edin, şuanda yapabildikleri tek şey, ses getirici, can yakıcı bir takım eylemler. Bölge üzerindeki hakimiyetleri bitti. İnsanlar bunlara, ’lanet olsun’ diyor, o coğrafyadan bunlar temizlendi. Bulabildikleri 3-5 militanla şimdi can yakıcı eylem yapmaya çalışıyorlar. Bu aslında terör örgütünün bitişinin alameti. Bir kaç kişilik bir terör örgütü bile bir yere bomba koyup patlatabilir, çok şükür bitiyorlar. Bu milletin en zeki çocukları seçmişler, bu milletin en zenginlerini seçmişler. Onları parası diğer gariplerin çocukları. Bizim bildiğimiz İslam Kur’an ve Sünnet üzerinedir. Buradan koparmışlar, nereye götürmüşler hocamın dediğine. O eğittikleri insanlarla bir gecede kurt adam haline dönüşmüşler, hırsız tabi içeride olunca kapı çok zor kilit tutuyor. Bunların ortaklarını da görüyoruz. İşbirliklerini de görüyoruz" ifadelerini kullandı.
"15 Temmuz’dan önce Kandil’den emir geldi, askere kurşun sıkmayacaksınız"
Yakalanan bir PKK’lının itiraflarından bahseden Bakan Özhaseki, "Bakın bir taraftan Marksist, ırkçı faşizan bir yapı var. Yahu diyeceksiniz ki, ’Faşizmle Marksizm nasıl bir araya geliyor?’. Evet böyle ilkel bir yapı var, Doğu’da. PKK örgütünden bahsediyorum. Bir tarafta dindar gözüken bir yapı var. Fakat Türkiye düşmanlığında ortak hale geliyorlar. PKK’nın sözde o üst düzey komutanı diyor ki 15 Temmuz’dan önce Kandil’den emir geldi askere kurşun sıkmayacaksınız. Askerle çatışmayacaksınız, karşı karşıya gelmeyeceksiniz kesin emir. Dikkat edin bir müddet önce kesildi, 15 Temmuz gecesi oldu, darbe başarısız. Rezil oldular, daha kötü olsunlar Kandil emri tekrarladı askere kurşun sıkabilirsiniz. Bu pislik örgütlerin, dindar görünümlü olanı da, ırkçı ilkel görünümlü olanı da aynı hedefte birleşmiyorlar mı?" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.