Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Özhaseki demokrasi nöbetinde Konyalılarla buluştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Konya’da demokrasi nöbeti tutan binlerce vatandaşla bir araya geldi.Konya’da 15 Temmuz’daki FETÖ’nün hain darbe teşebbüsünün ardından meydanlara inen vatandaşların demokrasi nöbeti devam...

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2016 03:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2016 03:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Özhaseki demokrasi nöbetinde Konyalılarla buluştu
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Konya’da demokrasi nöbeti tutan binlerce vatandaşla bir araya geldi.
Konya’da 15 Temmuz’daki FETÖ’nün hain darbe teşebbüsünün ardından meydanlara inen vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor. Demokrasi nöbetinin 22. gününde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Konyalılarla bir araya geldi. Bakan Özhaseki, nöbet tutan binlerce Konyalıyı selamlayarak, bu süreçteki dik duruşları nedeniyle teşekkür etti. FETÖ’nün çok uzun yıllar kendisini göstermeden, gizli ve detaylı çalışmalar yaparak darbe gününe hazırlandıklarını dile getiren Bakan Özhaseki, ihtilal denemesin tutmayan darbecilerin bir anda şoka girdiğini ifade etti. Darbecilerin, ‘Biz 40 yıldır emek verdik, herkesi de kandırdık nasıl olur da bu iş tutmaz dediğini’ belirten Bakan Özhaseki konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Onların unuttuğu bir şey vardı. Bütün bu plan yapanların üzerinde en büyük planı yapan Allah’tı. Bunların hiçbir inancı olmadığı için zaten ona itimat etmedikleri için bu iş başlarına geldi. Sonra her ihtilal denemesinde şapkasını alıp giden liderler vardı. Ufacık bir muhtıra okunduğunda ayakları titreyen liderler vardı. O gün kaybolan hükümet üyeleri vardı. Onlar bunu da hesap edemediler. Bir düdük çaldığımızda herkes sıraya girer zannettiler. Ama Allah’a hamd olsun ki, o gün bunların belalı tavırları karşısında dimdik duran, ‘ben zaten kefenimle buradayım’ diyen ve neticesinde sizlere dönerek, sizlerin sokağa çıkmasını isteyen bir lider vardı. Bunların bilmediği bir şey daha vardı. Çünkü daha önceki ihtilallerde bildiri okunduğunda insanlar evlerinden çıkmıyordu ve onlar da diyorlardı ki, bu sağ cenahtaki insanlar zaten koyun gibidir. Bunlar zaten bu tür işlerde asla sokağa çıkmazlar, korkaktırlar, biat kültürüyle büyüdüler. Biz silahla ortaya çıktığımızda hepsi kaybolur diyorlardı. Allah sizden razı olsun ki, o gün sizler sokağa döküldünüz. Silahlara karşı ellerinizle ve gövdenizle mücadele ettiniz”
“Bizleri vatansız, bayraksız, ezansız bırakacaklardı”
Darbe planının başarılı olması halinde Türkiye’nin içine düşeceği durumu anlatan Bakan Özhaseki, “Bir kere kesinlikle iç savaş çıkacaktı. Niye? Biz irademize sahip çıkacaktık, ihtilalcilere prim vermeyecektik, elimizdeki güçlerle bunlarla mücadele edecektik ve sokakta çatışmalar başlayacaktı. Mevzi mevzi sürecek bu çatışmalarda belki de şehirler parçalanacaktı. Sonra ülkenin güneydoğusunda yıllardır kurmaya çalıştıkları o adi devleti kuracaklardı. Boğazlarda da uluslararası güçler gelip yüz yıl önce Sevr’de yapamadıklarını yapmak için ellerinden geleni yapacaklardı. Bizleri vatansız, bayraksız, ezansız bırakacaklardı. Bütün bunları hesap etmişlerdi. Allah’a şükürler olsun ki, Allah onların planlarını ters çevirdi ve bizler galip geldik” ifadelerini kullandı.
Demokrasi nöbetinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de eşlik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.