Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Özhaseki çalışmayan belediye işçileri hakkında konuştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı Cumhuriyet Resepsiyonu’nda Diyarbakır’daki görevini bırakarak eylem yapan işçiler hakkında konuşarak, “Gün gelir, devlet bunları bir kenara yazar. Hepsinin hesabını tek tek sorar”...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2016 21:11
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2016 21:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı Cumhuriyet Resepsiyonu’nda Diyarbakır’daki görevini bırakarak eylem yapan işçiler hakkında konuşarak, “Gün gelir, devlet bunları bir kenara yazar. Hepsinin hesabını tek tek sorar” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. yıldönümünde Kayseri Valiliği tarafından Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlendi. Düzenlenen resepsiyona katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıldönümünü kutladı. Özhaseki, “Bugün cumhuriyetimizin 93. yıldönümü. Çok zor şartlar altında bir imparatorluktan çökmüş, adeta yok olmuş bir milletten yepyeni, diri, yeni bir nesil olmak üzere cumhuriyet ilan edildi. Kuranlardan Allah razı olsun. Bu 93 yıl süre içerisinde onca badireler atlatıldı ki şükür Allah’a. Ama Anadolu toprakları üzerinde bağımsızlığımızı koruyarak, güçlenerek, gelişerek büyük bir millet olma yolunda azimle devam ediyoruz. Bir taraftan güçleniyoruz ve büyüyoruz, Bir taraftan da cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırıyoruz. Her bir tehlike, her bir sıkıntı bizi daha güçlü hale getiriyor. Atlattığımız o tehlikeler, yaşadığımız tecrübeler inşallah bir daha yaşanmaz. İnşallah bir daha 80 ihtilalleri görmeyiz, 28 Şubatlar görmeyiz, 15 Temmuzlar görmeyiz. Bunlar bize zaman kaybettiriyor, enerjimizi içeride tüketmemizin bir takım dezavantajları oluyor. İnşallah bunları yaşamazsak çok daha güzel günler bizi bekliyor. Bu milletin büyüklüğünü bilin ki bir gecede tankların, tüfeklerin önüne çıkıyor darbeyi önlüyor. Bu milletin büyüklüğüne bakın ki zenginleri Pazartesi günü gidiyorlar, milyarlarca dolarları bankalarda bozduruyorlar ekonomi düzlüğe çıkıyor” dedi.
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Özhaseki, terör örgütüne destek veren belediyelere kayyum atanmasını değerlendirerek, “AK parti ile başlayıp devam eden bir sorun değil. Devlet olarak topyekun bir mücadele veriyoruz. Orada bir bölücülük tehlikesi var, yurtdışından destekler alıyor. Zaten Suriye ve Irak topraklarında vekalet savaşları sürüyor. 3-5 bin kilometre öteden ülkeler gelmişler savaşıyorlar. En çok da kullandıkları üzülerek söylüyoruz PKK ve PYD. En çok kullanılan örgütler bunlar. Gerek yurt içinde ve yurt dışında rahatsız edici eylemlerin içerisine giriyorlar. Üzüldüğümüz taraf Türkiye’nin demokrasi nimetlerinden istifade edip işbaşına gelen yetkili insanların bunlara destek vermesi. Eğer belediye başkanı olmuşlarsa belediye imkanlarını bunlarla beraber kullanmaları, kamyonları emirlerine vermeleri taşeron, işçilerden para toplayıp Kandil’e para göndermeleri, hizmeti düşünmemeleri, çukurlar kazıp bölücülüğe giden adımlar atmaları. Bunların karşılıksız kalmasını bekleyemezsiniz. Elbette İçişleri Bakanlığımız üzerine düşen görevi yapıyor, tehlikeye karışan, teröre destek veren kim varsa görevden alıyoruz. Düzgünce işini yapan hiç kimseye devlet gelip de işini elinden almıyor. Belediye başkanları elbette hata yapabilir ama hiç kimse teröre destek veremez” ifadelerini kullandı.
“Gün gelir, devlet bunları bir kenara yazar. Hepsinin hesabını tek tek sorar”
Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın gözaltına alınmasının ardından belediye işçilerinin iş bırakarak eylem yapmasını da değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Hepsi suç, yarın bir gün hepsine soruşturma açılır. Kimse sanmasın ki bunları yapıyorlar da yanlarına kalacak. Zamanında okula gitmeyen öğretmenlerden bile hesap soruluyor dikkat ederseniz. Gün gelir, devlet bunları bir kenara yazar. Hepsinin hesabını tek tek sorar. Doğrusu orada terör örgütü yok edildi, dağlardaki kadro da temizleniyor, sonra yurtdışındaki uzantıları temizleniyor. Şimdiye kadar Türkiye Cumhuriyeti böyle bir eyleme girmemiştir. Bunlar çok üzüldüler, Türkiye’deki siyasi uzantıları yas tutuyor. Üzülmeye de devam edecekler” dedi.
Cumhuriyet Resepsiyonu’nda konuşan Kayseri valisi Süleyman Kamçı da cumhuriyetin 93. yılını kutladı. Resepsiyona milletvekilleri, belediye başkanları, askeri erkan, şehit aileleri ve gaziler ile davetliler katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.