Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Özhaseki, belediyelere kayyım atanmasını değerlendirdi

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Güneydoğu’daki Bazı Belediyelere Kayyım Atanması İle İlgili Olarak, “hiç Kimse O Belediyelere Çukur Kazın Diye, Terör Örgütüne Destek Verin Diye Oy Vermedi” Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2016 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2016 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Özhaseki, belediyelere kayyım atanmasını değerlendirdi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Güneydoğu’daki bazı belediyelere kayyım atanması ile ilgili olarak, “Hiç kimse o belediyelere çukur kazın diye, terör örgütüne destek verin diye oy vermedi” dedi.
Bazı ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Kayseri’ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, il ve ilçe belediye başkanları ile istişare toplantısına katıldı. Toplantıdan önce AK Parti il Binası önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Özhaseki, Güneydoğu’daki bazı belediyelere kayyım atanmasına dair şu değerlendirmelerde bulundu:
"Genellikle HDP’li belediyelerde oluyor. Onun dışında olabilir mi? Evet, başka belediyelerde de olabilir. Zaten bir kısmı çukur kazanlara yardım ettikleri için, iş makinelerini verdikleri için, bomba yüklü araçlarla teröristlere yardım ettikleri için görevden alındı. Ancak bazıları hala yardım etmeye devam ediyor. Bir kısmı da bütçelerinin büyük bir kısmını Kandil’e göndermeyi marifet zannediyor. Tabi vatandaş, ‘Kandil’e nasıl para gönderiyorlar, madem öyle niye el koymuyorsunuz?’ diye soracak bu durumda. Kanunun boşluklarından, demokrasinin güzelliklerinden istifade ediyorlar. Böylece bir takım olayları oldu bittiye getiriyorlar”.
Teröre destek verenlerin cezalarını çekeceğini vurgulayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki sözlerini şöyle tamamladı:
“Bir taraftan FETÖ’ye mani olup darbe yapısını önleyip temizlik hareketine girilirken 40 yıldır bu milletle uğraşan, binlerce evladımızı şehit eden, bu ülkenin kaynaklarını Güneydoğu’da çarçur eden bu yapıyı da herhalde seyredemeyiz. Ara ara o yapının siyasi uzantılarının ‘milli iradeye mani oluyorsunuz’ diye laflarını duyuyoruz. Bunu söyleyenler herhalde bizim aklımızla alay ediyorlar. milletin seçtiklerine saygı duyarız yalnız herkesin iş yaparken sınırsız bir özgürlüğü yok. 21 yıldır belediye başkanlığı yaptım; Anayasa’ya ve insanların vicdanına da bağlıydım. Onların belediye başkanları dönüp desinler ki, ‘Anayasa’ya, kanunlara, belediye mevzuatlarına uygun hareket ettim.’ Milletin çöpünü temizleyin, yollarını yapın, suyunu açın. Hiç kimse o belediyelere çukur kazın diye, terör örgütüne destek verin diye oy vermedi. Hepsi demek doğru olmaz ama kim bunu yapıyorsa, teröre destek veriyorsa cezasını çekecek. Bunun adı kayyım olur başka bir şey olur."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.