Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Nabi avcı: “Milli Değerleri Benimsemiş Nesiller İçin Tedbirler Arttırılmalı”

Milli Eğitim Bakanı  Nabi Avcı; “İnsani meziyetleri kuşatmış, milli değerleri benimsemiş nesillerin yetişmesi için tedbirleri arttırmanın ve eğitimin bütün kademelerini  bu muhtevada sürdürmenin gerekliliğine inanıyoruz” dedi.Bu...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Eğitim Bakanı  Nabi Avcı; “İnsani meziyetleri kuşatmış, milli değerleri benimsemiş nesillerin yetişmesi için tedbirleri arttırmanın ve eğitimin bütün kademelerini  bu muhtevada sürdürmenin gerekliliğine inanıyoruz” dedi.
Bu yıl ilki düzenlenen "Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Kongresi”nin açılış töreni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.  İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği’nin (İGEDER) bu yıl ilk kez düzenlediği "Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Kongresi" "Ne kadar erken o kadar iyi!" sloganıyla gerçekleştirildi.
Haliç Kongre Merkezi’nde 18-20 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan kongrenin açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı katıldı.
Bakan Nabi Avcı yaptığı konuşmada,  “İnsani meziyetleri kuşatmış, milli değerleri benimsemiş nesillerin yetişmesi için tedbirleri arttırmanın  ve eğitimin bütün kademelerini  bu muhtevada sürdürmenin gerekliliğine inanıyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Bu sebeple okul öncesi eğitim konusu bütün AK Parti hükümetlerinin öncelikli eğitim politikaları arasında yer almıştır.  2002 yılına kadar ihmal edilen ve sadece kreş mantığı ile çalışan son derece sınırlı dar kapsamlı okul öncesi eğitim hizmetleri hükümetlerimiz döneminde ayrı bir önceliğe sahip olmuştur” dedi.
“ÖĞRETMEN SAYISI 72 BİN 228’E ULAŞTI”
Konuşmasında Bakan Avcı erken çocukluk dönemi eğitimi konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.  Bakan Avcı , “Yürütülen faaliyetler neticesinde son 2 yılda okula devam eden çocuk sayısında yaklaşık 150 bin artış sağlanmıştır.  Bu birçok ülkenin erken çocukluk eğitimindeki toplam öğrenci sayınından daha fazladır. 2001- 2002 öğretim yılında bu kademede yüzde 11 olan okullaşma oranı bugün itibariyle 5 yaşta yüzde 70’e ulaşmıştır” ifadelerini kullandı.
Bakan Avcı yürütülen çalışmaların sadece okullaşma ile sınırlı olmadığına dikkat çekerek, “Bu kademedeki öğretmen sayımız bu gün itibariyle 14 bin 295‘ten 72 bin 228’e ulaşmıştır.  Derslik sayısı da 5 kattan daha fazla artarak 11 bin 314’ten 58 bin 265’e yükselmiştir” dedi.
BAKAN AVCI ŞEHİTLER İÇİN DUA İSTEDİ
Bakan Avcı sözlerine şöyle devam etti: “Bu kongreyi çok anlamlı bir tarihte 18 Mart’ta yapıyoruz.  18 Mart şehitlerimizi andığımız  bir gün. 18 Mart’ın ayrı bir önemi daha var. 1916 yılında yani bundan 100 yıl önce bizim pek çok rüştiyemizde, okullarımızda diploma verilmedi. Çanakkale’ye giden son sınıf öğrencilerimiz geri dönmediler.  Onlar şahadetnamelerini Çanakkale’de aldılar.  Onun için 18 Mart çok özel bir gün” şeklinde konuştu.
Bakan Avcı  konuşmasını  Çanakkale şehitleri ve Çanakkale’den dönmeyen öğrenciler için birer Fatiha okunmasını rica ederek sonlandırdı.  Tören sonunda Bakan Nabi Avcı’ya plaket takdim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.