Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Müezzinoğlu’nun 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Teröristlerin kan kusan silahlarına, yollara döşedikleri mayınlarına, hastanelerimize isabet eden roketlerine rağmen sağlık çalışanlarımız canları pahasına sağlık hizmetini hiçbir zaman aksatmadı,...

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2016 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2016 18:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Teröristlerin kan kusan silahlarına, yollara döşedikleri mayınlarına, hastanelerimize isabet eden roketlerine rağmen sağlık çalışanlarımız canları pahasına sağlık hizmetini hiçbir zaman aksatmadı, aksatmayacaktır" dedi.
Bakan Müezzinoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Türkiye’de, modern ve bilimsel ölçekli ilk tıp eğitiminin başladığı 14 Mart’ın aynı zamanda milletin bağımsızlık uğruna yaktığı ateşin ilk kıvılcımının tarihi olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Tıbbiyeliler, 14 Mart 1919’da İstanbul’u işgal eden düşman kuvvetlerini protesto ederek, milli mücadelemizin öncülüğünü yapmış ve İstiklal savaşımızda önemli bir rol oynamıştır" dedi.
"BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ TÜRKİYE’NİN GÜÇLÜ YARINLARINI HEDEF ALIYOR"
Hekimliğin tarih boyunca var olan itibarlı ve saygın bir meslek olduğuna dikkat çeken Müezzinoğlu, "Özünde insana hizmet etmek ve hayat kurtarmak olan bu meslek, ancak yoğun bir sevgi ve aşkla icra edilebilir. Bu onurlu mesleğin mensupları olarak da bizler, insanımızın her şeyin en iyisine, en güzeline layık olduğuna inanıyor ve bunun için gayret gösteriyoruz. Bizler bu inançla bu şevkle ülkemizin sağlığını bir adım daha ileriye taşımanın gayreti içinde olurken maalesef birileri de bu güzel tabloyu tersine çevirmenin, akamete uğratmanın derdine düştüler. Bölücü terör örgütü başta olmak üzere bütünlüğümüze kast edenler Türkiye’nin güçlü yarınlarını hedef almakta. Onların kan kusan silahlarına, yollara döşedikleri mayınlarına, hastanelerimize isabet eden roketlerine rağmen sağlık çalışanlarımız canları pahasına sağlık hizmetini hiçbir zaman aksatmadı, aksatmayacaktır" ifadelerini kullandı.
"4 SAĞLIK ÇALIŞANI KARDEŞİMİZ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KURŞUNLARINA HEDEF OLDU"
Dört sağlık çalışanının hain terör örgütünün kurşunlarına hedef olduğunu belirten Müzzinoğlu, "Sağlık Memuru Eyüp Ergen ve Ambulans Şoförü Şeyhmus Dursun Şırnak’ta, Aile Hekimi Dr. Abdullah Biroğul ve Eczacı Yunus Koca Diyarbakır’da şehadete yürüdü. Onlara bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.
Müezzinoğlu mesajında şunları kaydetti:
"Bugün vesilesiyle hepimizi derinden yaralayan, kültürümüzle inançlarımızla bağdaşmayan bir konuya daha değinmek istiyorum. Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet… Hiçbir meşru gerekçesi olmayan bu ayıbın önüne geçmek için ağır yaptırımlar getiriyoruz. Diğer kurumlarla da işbirliğine giderek gerekli yasal düzenlemeleri en kısa sürede hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımızdan da kendi hayatları için ter döken çalışanlarımıza, ’Şifa Veren Ele Vefa’ diyerek daha anlayışlı yaklaşmalarını istirham ediyorum. Ülkemizin sağlığını bu günlere taşıyan, gece gündüz demeden fedakarca görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza bu ülkenin Sağlık Bakanı, bir ferdi olarak şükranlarımı sunuyorum. Onların bu çabalarının karşılığını verebilmenin, onların daha iyi şartlarda görev yapmalarını sağlamanın gayreti içinde olduk. 14 Mart dolayısıyla hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımızın gerek özlük hakları gerekse uzun zamandır gündemde olan fiili hizmet zammı konusundaki beklentilerinin karşılanması noktasında önemli adımlar attık. Ülke imkanları elverdiğince iyileştirmelerimize devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle büyük özveriyle görev yapan tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, bu uğurda hayatını kaybeden çalışanlarımıza bugün vesilesiyle bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.