Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Müezzinoğlu’ndan Şehir Hastanesi Müjdesi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şehir hastaneleri üzerinden Sağlık Bakanlığını eleştiren muhalefete tepki göstererek ilk şehir hastanesinin Haziran ayında Mersin’de açılacağının müjdesini verdi. Bakan Müezzinoğlu, "Ne yaparlarsa...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şehir hastaneleri üzerinden Sağlık Bakanlığını eleştiren muhalefete tepki göstererek ilk şehir hastanesinin Haziran ayında Mersin’de açılacağının müjdesini verdi. Bakan Müezzinoğlu, "Ne yaparlarsa yapsın, bu hastaneleri yaptık ve ilkini Haziran’da Mersin’de hizmete açacağız" dedi.
Tuzla Belediyesi tarafından yaptırılan İstanbul’un İlk Eğitim Aile Sağlığı Merkezi, Tuzla Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile 3 Aile Sağlığı Merkezi’nin toplu açılış töreni gerçekleşti. Törene Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcıoğlu’nun yanı sıra çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Tuzla’da gerçekleşen toplu açılış töreninin konuşma yapan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu konuşmasının başında halk sağlığı merkezi hakkında bilgi vererek: “Halk sağlığı uzmanlarının yetiştiği eğitim aile sağlığı merkezinin açılışını yapıyoruz. İstanbul’da ilk örneklerini burada başlatıyoruz. Aile sağlığı merkezleri, koruyucu sağlık hizmetleri ve halk sağlığı merkezleri anlamında Türkiye’yi yeni bir boyuta getiriyoruz. İnşallah buralarda haftanın 7 günü, 12 saat hizmet verecek aile hekimlerimiz ile hele hele hafta sonları da eğitim verecek, diyabet hastalarımız buralarda eğitim alacaklar” diye konuştu.
“KAZDIKLARI ÇUKURLARA MİLLETİN İRADESİ GÖMECEKTİR”
Bakan Müezzinoğlu konuşmasının devamında son zamanlarda yaşanan terör olaylarına dikkat çekerek: “Biz istiyoruz ki bu millet geleceğe umut ve güvenle baksın. Geleceğe ait güveni ve millet olma dinamiklerini birlikte yarınlara daha güçlü taşısın. Bu anlamda bu milletin kaderiyle oynamak isteyenler, bu milleti büyük hedeflerinden uzaklaştırmak isteyenler bu son dönemde haince insanlık dışı terör eylemleriyle bu milletin başını ağrıtıyorlar” şeklinde konuştu.
Sağlık Bakanı, “Ama ne yaparlarsa yapsınlar az önce dediğim gibi kazdıkları çukurlara onlara bu milletin iradesi gömecektir. Bu milletin tarihi geçmişinden getirdiği değerleriyle, tarihi geleceğe yürüyüşü asla engellenemeyecektir. Ne yaparlarsa yapsınlar bu yolculuğu milletimizle beraber, 78 milyonun kardeşliğiyle beraber götüreceğiz” dedi.
İLK ŞEHİR HASTANESİ HAZİRAN AYINDA MERSİNDE AÇILACAK
Konuşmasının devamında şehir hastanelerinden rahatsızlık duyanlar olduğunu söyleyen Bakan Müezzinoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bugüne kadar önemli başarılara imza attık. Bu başarıları kıskananlar var. Bu başarılardan rahatsız olanlar var. Bu başarılı gidişten korkanlar var. Rahatsız olanlar, ne kadar rahatsız olursa olsun. Korkanlar ne kadar korkarsa korksun asla bu yolculuktan vazgeçmeyeceğiz. Ama rahatsız olanlara özellikle şehir hastanelerimizden rahatsız olanlar, Sağlık Bakanlığı olarak söylüyorum özellikle muhalefetteki kardeşlerime bu hastanelerin yapımıyla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne gidecek kadar, yürütmeleri durdurmayı kararları verdirtecek kadar engellemeler yaptılar. Ne yaparlarsa yapsınlar Bu hastaneleri yaptık, yapıyoruz ve ilkini inşallah Haziran’da Mersin’de hizmete açacağız. Onların rahatsızlıklarını orada tedavi edeceğiz. Onların yakınlarını da orada tedavi edeceğiz.”
“HER ZAMAN GAYRETLİ ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRDÜK”
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ise açılış konuşmasında belediye olarak sağlık hizmetlerine verdiği öneme dikkat çekerek,“Her şey yaptık ama sağlık konusunda ilk geldiğimiz günden itibaren yapmış olduğumuz çalışmalardan birkaç tanesini daha söyleyecek olursam. Aile sağlığı hizmetine geçerken sanal aile sağlığı merkezi olmadan geçen eder ilçelerden birisi olduk. Aile sağlığı merkezimizi hizmete sokarak aile sağlığı, özellikle aile hekimliği sistemine geçerken çok büyük bir avantaj sağladık. Devlet hastanemize ek bina yaptık. Sağlık ocaklarımızın standardını, her şeyini tamamladık. Her zaman gayretli çalışmalarımızı sürdürdük” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.