Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Müezzinoğlu: “Şuan Gündemimizde Sevk Zinciri Konusu Yok”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sevk zinciri ile ilgili olarak, “Sevk zinciri konusu 2018’den sonra gündemimize girebilir. Gündemimizde sevk zinciri konusu yok” dedi.Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, “Diyabetle Kaliteli Yaşam”...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sevk zinciri ile ilgili olarak, “Sevk zinciri konusu 2018’den sonra gündemimize girebilir. Gündemimizde sevk zinciri konusu yok” dedi.
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, “Diyabetle Kaliteli Yaşam” isimli projenin tanıtım toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Müezzinoğlu, aile sağlığı merkezleri ile ilgili ‘sevk zinciri’ne ilişkin soruya cevap vererek, “Sevk zinciri konusu 2018’den sonra gündemimize girebilir. Bugün için gündemimizde sevk zinciri yok. Biz öncelikle aile sağlığı merkezlerimizi, güçlendirilmiş aile sağlığı merkezleri ile eğitim aile sağlığı merkezleri ile daha güçlü bir hale getirmeyi planlıyoruz. 2016 sonu itibari ile bin adet, 2017 sonu itibariyle de bin adet daha olmak üzere Türkiye genelinde yaklaşık 2 bin 100 civarında güçlendirilmiş aile sağlığı merkezlerini ve fiziki mekanları oluşturacağız. Bu fiziki mekanlarda aile hekimleri yanında psikolog, diyetisyen ve aile diş hekimini ve sosyal destek uzmanlarının, radyolojik tetkiklerin yapılabildiği güçlü merkezler haline getirilecek. Bu güçlü merkezlerde hafta sonları da sağlık ile ilgili belli başlı konularda eğitim verilecek. Sağlıklı beslenme, hareketli yaşamla ilgili, diyabette sağlıklı yaşam nasıl olur. Bununla ilgili eğitimler verilecek” dedi.
Aile hekimlerinin hafta sonları çalışılmasına itiraz etmesiyle ilgili konuşan Müezzinoğlu, “Bizim süreç içerisinde karşı çıkışların esasında bu güçlendirilmiş aile sağlığı merkezlerinin fiziksel alt yapılarının olmaması ve sanki bütün aile sağlığı merkezlerinde her aile hekimi kendi merkezinde nöbet tutacakmış gibi bunun planlamasındaki sorunlar nedeniyle bir karşı çıkış oldu. Ama şu anda gerek aile hekimleri dernekleri ile gerekse halk sağlığı dernekleri ile görüşmelerimizde bizim de arzu ettiğimiz yol haritası bu diyorlar. Bunu Meclis’e de önümüzdeki haftalarda aktaracağız. Sağlıkla ilgili yasa tasarımızda bunlarla ilgili düzenlemeler olacak” diye konuştu.
23 NİSAN’DA BİSİKLET MÜJDESİ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklara bisiklet dağıtılacağı müjdesini de veren Bakan Müezzinoğlu, “İlköğretim çağındaki çocuklarımıza 60-65 bin adet bisiklet dağıtımını yaptık. Bisikletleri dağıtıyoruz. 19 Mayıs vesilesi ile gençlerimize de yine bir o kadar sayı lise ve ortaokul çağındaki çocuklara bisiklet dağıtacağız. Üniversiteler açılırken, Ekim ayında 50 bin adet üniversite kampüslerimize bisiklet dağıtacağız. Haziran ayında ise bisiklet yolu yapan belediyelerimize dağıtacağız. Örneğin 5 kilometre yaptı ise 5 bin, 10 kilometre bisiklet yolu yaptıysa belediyelerimize 10 bin adet bisiklet dağıtacağız. Bu yıl yaklaşık 250-300 bin adet bisiklet, önümüzdeki 3 yıl içinde de 1 milyon bisikleti insanımıza dağıtmış olacağız” şeklinde konuştu.
“PASİF İÇİCİLERİ KORUMAMIZ LAZIM”
Sigara içilen alanlar ile ilgili soru üzerine Müezzinoğlu, yasakların genişletilmesi değil içmeyen insanların korunmasının arttırıldığını ifade ederek, “Çünkü pasif içicileri korumamız lazım. Dolayısı ile sağlığı yaşam kültürü felsefesini benimsemiş olan insanları, yanlış yapan veya yanlış bir alışkanlığa sahibi olan vatandaşlarımızdan koruyabilmek için, açık alan restoranlarda veya çay bahçelerinde duman altı olmamaları için, açık alanların yüzde 25 ile 50’lik orandaki bir bölüm sigara içilen bölüm olacak, diğer alanlar ise sigara içmeyen vatandaşlarımızı koruyabileceğimiz alan olacak. Bu konuyu da Meclis’e aktarıyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.