Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Müezzinoğlu: “Dünyaya Yine Haklılığımızı İspat Ederiz”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin, “Dünya ne derse desin, Çanakkale’de yedi düvel bir arada olduk, derslerini alıp gittiler. Büyük millet olmanın duruşunu gösterdiğimiz sürece dünyaya yine haklılığımızı...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2015 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2015 18:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin, “Dünya ne derse desin, Çanakkale’de yedi düvel bir arada olduk, derslerini alıp gittiler. Büyük millet olmanın duruşunu gösterdiğimiz sürece dünyaya yine haklılığımızı ispat ederiz” dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yunuseli Mahallesi’nde, Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri kapsamında düzenlenen Rahvan At Yarışlarını izledikten sonra Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu’nu ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, Ermeni soykırımı iddialarına üzerine sorulan soruya cevap verdi. Soykırımı sonsuzların yaptığına dikkat çeken Müezzinoğlu, “Bu millet soysuz bir millet değildir. Soyu da sopu da medeniyet anlayışı da bellidir. Dünya insanlık tarihinde hiçbir medeniyet yoktur ki bu milletin ödediği bedelden daha ağır bedel ödesin. Soykırımı kimlerin yaptığını, soykırım savunucularını çok iyi biliyoruz. Bu yüzden kendimizi aklamak istiyoruz, bu yüzden onların arşivlerini açmak yerine, güç odaklarından çözüm bulmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Milletin iftira ve suçlamaların üstesinden geleceğine dikkat çeken Müezzinoğlu, “Kim ne yaparsa yapsın bu millet asil bir millettir. Bu millet bütün bu iftira ve suçlamaların da üstesinden gelecektir. Bir acı varsa paylaşılır. Bu, milletimizin meziyetidir. O, benim acımı paylaşsa da paylaşmasa da paylaşırım. Çünkü bu millet, büyük bir millettir. Acıyı paylaşıyor olmak da bizi küçültmez, büyütür. Onların acılarını paylaştığımız için ev sahipliği yaptık biz. Bu ülkede vatandaşımız olanlar da var. Ben bu ülkede ne kadar huzurlu ve güvendeysem onlar da öyle olsun. Yeter ki hainlik yapmasın, ihanet etmesinler. Dünya ne derse desin, Çanakkale’de yedi düvel bir arada olduk, derslerini alıp gittiler. Büyük millet olmanın duruşunu gösterdiğimiz sürece dünyaya yine haklılığımızı ispat ederiz” açıklamasını yaptı.
Müezzinoğlu, buradaki ziyaretinin ardından Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu ile Muşlular Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğini ziyaret etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.