Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Müezzinoğlu: “Avrupa Türkiye’nin Yükselişinden Rahatsız”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bazıları Türkiye’nin yükselişinden, bu dünya ile yarışından rahatsız oluyor. Bu yarışta Almanya rahatsız oluyor, Fransa rahatsız oluyor, İngiltere, İsrail gibi ülkeler rahatsız oluyor. Onların...

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2016 20:47
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2016 20:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bazıları Türkiye’nin yükselişinden, bu dünya ile yarışından rahatsız oluyor. Bu yarışta Almanya rahatsız oluyor, Fransa rahatsız oluyor, İngiltere, İsrail gibi ülkeler rahatsız oluyor. Onların rahatsız olmasını anlıyorum. Neden, çünkü Almanya, Fransa, İsrail gibi ülkeler güçlü bir Türkiye istemez. Ama isteseler de istemeseler de biz bu hedefe kitlendik, yürümeye ve koşmaya devam edeceğiz” dedi.
Bir dizi program kapsamında Trakya Bölgesi’ni ziyaret eden ve Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesindeki Devlet Hastanesi’nin temel atma törenine katılan Bakan Müezzinoğlu, burada 30 yataklı Hayrabolu Devlet Hastane’sini yapacak olan yüklenici firmanın temsilcisini yanına çağırarak pazarlık yaptı. Bakan Müezzinoğlu, yüklenici firma sahibi ile yaptığı pazarlıkta, Hayrabolu Devlet Hastanesi’nin 2016 sonuna bitirileceğinin sözünü aldı.
Bakan Müezzinoğlu, yaptığı konuşmada, cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümünde Türkiye’nin önemli mesafeler katedeceğini belirterek, “Çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. İnşallah cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümünde bu ülkeyi ve milleti bize vasiyet olarak bırakılan, o cümlenin hakkını verecek şekilde muasır medeniyetler üzerindeki o hedefe bu ülkeyi ve bu milleti taşıyacağız. Bazıları bundan rahatsız oluyor. Bazıları Türkiye’nin bu yükselişinden, bu dünya ile yarışından rahatsız oluyor. Bu yarışta Almanya rahatsız oluyor, Fransa rahatsız oluyor, İngiltere, İsrail gibi ülkeler rahatsız oluyor. Onların rahatsız olmasını anlıyorum. Neden, çünkü Almanya, Fransa, İsrail gibi ülkeler güçlü bir Türkiye istemez. Ama isteseler de istemeseler de biz bu hedefe kilitlendik, yürümeye ve koşmaya devam edeceğiz. Benim anlamakta zorlandığım, içerideki Fransızlar, benim anlamakta zorlandığım içerideki Almancılar. Benim anlayamadığım Türkiye’nin muasır medeniyetler yükselişinden rahatsız olanlar, millet için siyaset yapıyorum diyen, halk için siyaset yapıyorum diyen ve milleti kullanarak belirli grupların hizmetinde olan, güç odaklarının hizmetinde olan ne yazık ki muhalefetimiz. Muhalefet, millet derdi olmayan bir muhalefet. Milleti merkeze almayan bir muhalefet, milletin hak ve hukukunu korumayan bir muhalefet. Bu milletin Fransa, Almanya, İngiltere ile olan yarışından onur duyamayan bir muhalefet. Yalnız ayrıştıran, yalnız dedikodu üreten, yalnız fitne fesat üreten, yalnız milli iradenin ümüğünü sıkmak isteyenlerle yolculuk yapma anlayışı olan bir muhalefet” diye konuştu.
“AVRUPA’YA VİZESİZ GİRİŞİ DE BAŞARDIĞIMIZDA TİCARETİN ÖNÜNDE ÇOK FARKLI UFUKLAR DOĞACAKTIR”
Türkiye’nin önümüzdeki süreçte her alanda iyi seviyeye geleceğini aktaran Bakan Müezzinoğlu, “İnşallah önümüzdeki süreçte sağlık alanında, yalnız sağlık alanında değil, ekonomide, ticarette, tarımda, hele hele Trakya’da Tekirdağ’ın önemli dinamikleri var. Sabah Tekirdağ Ticaret Odası’nda iş adamlarımızla bir arada olduk. Önümüzdeki süreçte Tekirdağ Büyükşehir dinamikleriyle çok farklı noktalara gelecek. Haziran ayında Avrupa’ya vizesiz girişi de başardığımızda ticaretin önünde çok farklı ufuklar doğacaktır” ifadelerini kullandı.
Bakan Müezzinoğlu’nun konuşmasının ardından Hayrabolu Devlet Hastanesi’nin temeli dualar ile atıldı. Temel atma törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri, İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Seyit Ali Gümüştaş, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve çok sayıda vatandaş katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.