Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Mehmet Özhaseki: “Ömrümde Kılıçdaroğlu kadar yalancı bir adam görmedim”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili, “Ömrümde Kılıçdaroğlu kadar yalancı bir adam görmedim. Her söylediği yalan. Cumhuriyet elden gidiyor. Niye gitsin kardeşim” dedi.Çevre ve...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2017 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2017 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Mehmet Özhaseki:  “Ömrümde Kılıçdaroğlu kadar yalancı bir adam görmedim”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili, “Ömrümde Kılıçdaroğlu kadar yalancı bir adam görmedim. Her söylediği yalan. Cumhuriyet elden gidiyor. Niye gitsin kardeşim” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri ve Nevşehir Dernekleri yöneticileri ve üyeleri ile buluştu. Bakan Özhaseki toplantıda referandum sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, dernek üyelerine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlattı.

FETÖ / PDY terör örgütünün devletin içerisinden temizlendiğini dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Devletin içerisinde görev yapan 90 bin kadar bulabildiğimiz insanların işine son verdik. CHP başladı mağduriyet var diyerek, yahu ne mağduriyetinizden bahsediyorsunuz bu millet mağdur durumda. Dükkanınızda çalışan, maaş verdiğiniz adam size ihanet ederse çalıştırmaya devam eder misiniz? Her gün küfrederse, malınızı çalarsa maaş vermeye devam eder misiniz? Böyle bir şey var mı ya? Devlet olarak biz de bunları okutmuşuz, büyümüşüz millete hizmet etsinler diye. Ama geldiği yerde başındaki amiri dinlemiyor, millete, devlete hizmet etmiyor. Amerika’dan ne emir gelirse onu yapıyor. Böyle adamları niye bizde çalıştıralım” diye konuştu.

Özhaseki, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı

Bakan Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili bilgi vererek, “Biz seçiyoruz, sanıyoruz ki seçtiğimiz başbakanlar bizi idare edecek. Ama orada tezgahta bekleyenler var. Senelerce böyle oldu. Biz mahkum muyuz böyle bir belaya? Şimdi ki sistem ne getiriyor? Yüzde 50 ile seçiyoruz. İş başına geliyor, hükümetini kuruyor, 5 sene idare ediyor. Seversek devam ettiriyoruz, sevmezsek git kardeşim diyoruz. Atıyoruz, başkasını seçiyoruz. Bu kadar basit. Sistemin ana mantığı bu. Ama ne zaman ki zayıf iktidarlar gelir, ne zaman ki koalisyon görüşmelerine mahkum edilecek bir şey gelir, söylediğim vesayetçi yapıya iş düşer” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Bakan Özhaseki, şunları söyledi: “Yeminle söylüyorum, her dedikleri yalan. Aslında Kılıçdaroğlu konusunda doktoramı yaptığım için yalanlarını iyi bilirim. Belediye başkanlığım döneminde 15’e yakın yalan söyledi. Ben de bunları tespit ettirdim. Tazminat paralarını aldım, fakir fukaraya sucuk dağıttım. Ömrümde Kılıçdaroğlu kadar yalancı bir adam görmedim. Her söylediği yalan. Cumhuriyet elden gidiyor. Niye gitsin kardeşim. Efendim ulus devlet olma fikrinden vazgeçiyoruz, Türkiye bölünür. Tek millet, tek devlet diye bağıran biziz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.