Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Kılıç: "Yurt Dışından Öğrenciler Yoğun Şekilde Türkiye’ye Geliyor"

Önceden Türkiye’de öğrencilerin yurt dışına çıkmak için çaba sarf ettiğini ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şimdi ise yurt dışından öğrencilerin yoğun bir şekilde Türkiye’ye geldiğini söyledi.Gençlik...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Kılıç: "Yurt Dışından Öğrenciler Yoğun Şekilde Türkiye’ye Geliyor"
Önceden Türkiye’de öğrencilerin yurt dışına çıkmak için çaba sarf ettiğini ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şimdi ise yurt dışından öğrencilerin yoğun bir şekilde Türkiye’ye geldiğini söyledi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın organizasyonu ile 7 farklı ülkede ve Türkiye’de 43 şehirde düzenlenen ’9.Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın protokol açılışı, Samsun’da Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımıyla gerçekleşti. Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinliğe Bakan Kılıç’ın yanı sıra AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Başer, uluslararası öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yurt dışından gelen öğrenciler çeşitli gösteriler sunduğu programda, 13 faklı ülkenin öğrencilerinden oluşan mehteran takımı marşlar söyled. Kazakistanlı bir öğrenci ise ’Dombra’ parçasını söyledi. Ayrıca etkinliğe katılan konuklara ülkelerin yemekleri ikram edildi.
"KREDİ YURTLAR KURUMUNDA KALAN 9 BİN CİVARI ULUSLARARASI ÖĞRENCİMİZ VAR"
Çok farklı ülkelerden eğitim almak için Türkiye’ye gelen öğrencilerin olduğunu belirten Bakan Kılıç, "43 şehirde eş zamanlı yapılan bu programların finalini 15 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımızın katılımıyla İstanbul’da gerçekleştireceğiz. Geçmiş yıllarda yurt dışına gitmek için emek sarf edilen ülkemizde şuanda yoğun bir şekilde ülkemize gelen öğrenciler olduğu gibi, öğrenimlerini ülkemizde yapmak için ortaya koymuş oldukları çalışmalar var. Bundan dolayı mutluyuz ve gururluyuz. Şu anda eğitim almak için Türkiye’ye gelen ve Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda 9 bin civarında uluslararası öğrencimiz var. Dolayısıyla gönül coğrafyamızın bizim coğrafyamız olduğunu ortaya koyarak bu anlamda dışa açılmış, kendi kültür ve medeniyetini de önemli ve değerli gören bir ülkenin evlatlarıyız. Bu ülke gönül coğrafyasındaki her ülkeye gönlünü açmıştır. En önemli görevimiz gençlikle beraber geleceğimizi hazırlamaktır. Her zaman size destek olmaktan hiçbir zaman geri durmayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu hedefler doğrultusunda 2023, 2053 ve 2071’e hızlı adımlarla ilerleyeceğiz. İnşallah Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında çok daha farklı bir noktaya gelmiş olacağız" dedi.
Programın sonunda ise Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği’nin hazırladığı 5 metre uzunluğunda, 1 metre genişliğindeki pasta Canik Belediye Başkanı Osman Genç tarafından kesildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.