Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Kılıç Spor Çalıştayına Katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gaziantep’te düzenlenen spor çalıştayına katıldı.Çalıştaya Bakan Kılıç’ın yanı sıra Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Abdulkadir Yüksel,...

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 23:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 23:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Kılıç Spor Çalıştayına Katıldı
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gaziantep’te düzenlenen spor çalıştayına katıldı.
Çalıştaya Bakan Kılıç’ın yanı sıra Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Abdulkadir Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Çalıştayda konuşan Bakan Kılıç, statların hem spor hem de ticari amaçla kullanılması gerektiğini belirterek, “Gaziantep’e inşa edilen 33 bin seyirci kapasiteli stadı gezdik yüzde 90’nı bitmiştir. Bakın bu 100 milyon TL’nin üzerindeki bir yatırımdır. Bu rakam çok ciddi bir rakamdır. Statlarımız sadece futbol değil hem sosyal hem de ticari olarak kullanılmalıdır. Bunun örnekleri farklı ülkelerde var. Stat ta takım ürünleri satılabilir veya iş adamlarımız locaları kiralayıp burada iş görüşmeleri yapabilir, bu farklı bir atmosfer yaratır. Fiziki alt yapıyı geliştiriyoruz aynı zamanda bunu vatandaşlarımız ve sporcularımızın doldurması gerekiyor sadece alt yapı yetmez” dedi.
“MAHALLE TİPİ FUTBOL SAHALARI YAPIYORUZ”
Mahalle tipi futbol sahaları yaptıklarını vurgulayan Kılıç, “bizim son 6 aydır mahalle tipi futbol sahaları tipi hayata geçirdiğimiz bir projemiz var. Bu da spor altyapısına destek olarak bunun yanında basketbol ve voleybol sahalarını inşa ediyoruz. Bunları mahallelere yapıyoruz. Bunların getirisi çok büyüktür. Son 5 yılda Gaziantep’e kazandırdığımız 18 spor tesisinin toplam maliyeti 164 milyon 860 bin TL’dir. Gençlik kamplarının inşasını yapacağız. Bununla ilgili alt yapı hazır yer tahsis edildi. Bununda bugün müjdesini vereyim. Hedefimiz gençlerimizin terör örgütlerine karşı duyarlı olmasını sağlamaktır” şeklinde konuştu.
Spor Bakanı Kılıç’a forma hediye edilmesinin ardından program sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.