Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Kılıç: Marmaray asrın değil asırların projesi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bugün açılışı gerçekleştirilecek Marmaray’ın asrın projesi değil, asırların projesi olduğunu söyledi. Ankara’dan İstanbul’a gelen Bakan Kılıç, Atatürk Havalimanı VIP çıkışında Marmaray...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bugün açılışı gerçekleştirilecek Marmaray’ın asrın projesi değil, asırların projesi olduğunu söyledi.

Ankara’dan İstanbul’a gelen Bakan Kılıç, Atatürk Havalimanı VIP çıkışında Marmaray projesiyle ilgili konuştu. Marmaray çok büyük bir rüya olduğunu kaydeden Kılıç, “Asırlık bir proje deniyor ama asırları aşan bir proje. Asrın projesi değil asırların projesidir. Sultan Abdülmecid'in hayal ettiği, Sultan Abdülhamid’in ilk adımı attığı bir proje tüp geçit. Asya ile Avrupa’yı birleştirme düşüncesi Sultan Abdülmecid'in hayal ettiği, Sultan Abdülhamid’in ilk adımı attığı projede Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleri ve inancı sayesinde Cumhuriyetimizin 90. yılında boğazın altından kıtalar arası seyahat etme imkanına kavuşuyoruz. 4 dakikada iki kıtaya seyahat edebiliyoruz. Günde bir milyon yolcunun taşınacağına tanıklık ediyoruz. Bu coşkuyu kelimelere sığdırmak, cümlelerle tarif etmek mümkün değil.” dedi.

Bakan Suat Kılıç, “Sadece Avrupa’nın iki ülkesi değil; kıtalar, inançlar, kültürler, doğu ile batı birleşmiş olacak. Bu birlikteliğin hiçbir şeyle tarif edilmesi mümkün değil. Marmaray’ın Manş Tüneli ile kıyaslanarak tarif edilmesi de mümkün değil. Bu bambaşka bir proje. Kaldı ki projenin ilklerine bakıldığında en derine tüplerin batırılması anlamında ve iki kıtayı birleştirmek gibi ilkler anlamında başka bir projeyle kıyaslanması mümkün değil.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.