Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Kılıç: “İslam dünyası bir saldırı altında”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Dün Mescid-i Nebevi önünde, Peygamber efendimizin kabrinin hemen başında caniler, katiller, insanlıktan nasibini almamışlar bir intihar saldırısı gerçekleştirerek orayı da kana bulamak istediler....

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Dün Mescid-i Nebevi önünde, Peygamber efendimizin kabrinin hemen başında caniler, katiller, insanlıktan nasibini almamışlar bir intihar saldırısı gerçekleştirerek orayı da kana bulamak istediler. Bu bize İslam dünyasının bir saldırı altında olduğunu gösteriyor" dedi.
Bakan Akif Çağatay Kılıç, memleketi Samsun’da Samsun Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen bayramlaşma törenine katıldı. AK Parti il binasında yapılan programın açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, tüm misafirlere ve protokol üyelerine ’iyi bayramlar’ temennisinde bulundu.
Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ramazan ayı öncesinde ve Ramazan ayı içerisinde çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini belirterek güzel bir bayram geçirmeyi hak ettiklerini söyledi. Başkan Yılmaz’ın ardından söz alan AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı da Ramazan Bayramı ile alakalı temennilerini ilettiler.
“‘Terör’ kelimesiyle ‘İslam’ dininin adını yan yana getirmekten vazgeçin”
Avrupa’ya ve dünyaya terör mesajı veren Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, “Dün Mescid-i Nebevi önünde Peygamber efendimizin kabrinin hemen başında caniler, katiller, insanlıktan nasibini almamışlar bu sefer orada, o huzurda iftar öncesinde bir intihar saldırısı gerçekleştirerek orayı da kana bulamak istediler. Bu bize İslam dünyasının bir saldırı altında olduğunu gösteriyor. İnananlar olarak bizlerin bu canilere karşı en üst seviyede sesimizi yükseltmemiz farzdır. Cumhurbaşkanımız, PKK, IŞİD, EL NUSRA, PYD bunların hepsinin terör örgütü olduğunu yıllar önce söyledi. İnsan katleden ölüm örgütleridir. Katildir bunlar. Bizimle uzaktan yakından alakaları yoktur. Bütün dünyaya buradan sesleniyorum. Artık ‘terör’ kelimesiyle ‘İslam’ dininin adını yan yana getirmekten vazgeçin. Bu İslamafobik yaklaşımı terk edin. Bu hiç kimseye hiçbir şey kazandırmaz. Çünkü bizim dinimiz barış dinidir. Bizim inancımızda 1 insanı öldüren tüm katletmiştir. 1 insana yardım eden de tüm insanlara yardım etmiştir. Dolayısıyla eğer dünya içerisinde bu teröre karşı kazanacaksak ancak beraber kazanabiliriz. Paris’te, Belçika’da, Brüksel’de, Londra’da, Madrid’de, New York’ta, Moskova’da, Japonya’da nerede olursa olsun biz terörün her zaman karşısında olduk. Eğer bugün bu teröristlere gerekli şekilde karşılık vermezseniz, ülkelerinizde faaliyetlere göz yumarsanız, bunlar bir gün gelir sizi de vururlar. Çünkü bunların hiç bir inancı ve kutsalı yok. İnsanı öldürmekten başka bir amacı olmayan bu canilerin, tüm dünyanın karşısında olması gerekiyor” diye konuştu.
“UEFA’nın saygı duruşu için talep beklemesi yanlış”
Avrupa Şampiyonası’nda İstanbul’daki patlamanın ardından saygı duruşunda bulunulmasının doğru olduğunu ifade eden Bakan Akif Çağatay Kılıç, bu kararın talep edilmeden uygulanması gerektiğini vurgulayarak, “2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İstanbul’daki saldırıdan sonra bir saygı duruşu yapıldı. Doğru olan buydu. Önce tereddütler vardı. Yapalım mı, yapmayalım mı? Sonra bazı sorular çıktı. ‘Talep edildi mi, edilmedi mi’ diye. UEFA yetkililerine, tüm dünyadaki spor camiasına bu tüp olaylarda talep beklemenin yanlış olduğunu hatırlatmak istiyorum. Talep beklenmek diye bir şey olamaz. Dostumuz dediğiniz bir ülkede böyle hunharca bir katliam yapılırsa, hepimiz 1 olacağız ve onun karşında olacağız. Nasıl Paris’teki saldırılarda biz bir olarak karşı duyduysak, ülkemizdeki herhangi bir terör saldırısına da müttefiklerimizden ve bize dost olduklarını söyleyenlerden, bizim yanımızda durmalarını istemek ve beklemek hakkımızdır. İnşallah çok kısa süre içerisinde tüm dünyadan teröristlerin kökü kazınır” şeklinde konuştu.
“Bölücülerin, bu ülkenin insanlarına kastedenlerin aramızda yeri yok”
Bölücülerin Türkiye’de yerinin olmadığını sert bir tavırla dile getiren Bakan Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizim işimiz Türkiye’nin hedeflerine koşarak ulaşması için hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde, Başbakanımızın ortaya koyduğu program çerçevesinde çalışmaktır. Hiç bir vatandaşımıza ve hiç bir ilimize farklı gözle bakmadık. Herkese yardım götürmek için çalışıyoruz. Biz bayrağımızı her toplantıda dalgalandırıyoruz. Biz AK Parti bayrağını da ay-yıldızlı bayrağımızı da her toplantıda dalgalandırıyoruz. Ama belli yerlere gelip de bayrağımızı dalgalandıramayanlar, onlar kendilerine dönüp bir baksınlar. Bölücülerin, bu ülkenin insanlarına kastedenlerin aramızda yeri yok. 2015 yılında HDP vekilleri kaldırın dokunulmazlıklarımızı diyorlardı. Şimdi, gelmeyiz, gitmeyiz, bu yanlış diyorlar.”
Bakan Kılıç, il binasındaki programın ardından diğer ilçelerdeki bayramlaşma törenlerine katılmak amacıyla il merkezinden ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.