Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Kılıç: "Almanya’nın Aldığı Karar Türkiye İçin Yok Hükmündedir"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Alman Parlamentosu’nda alınan kararın Türkiye açısından yok hükmünde olduğunu söyledi.AK Parti Samsun 69. İl Danışma Meclisi Toplantısı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK...

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Alman Parlamentosu’nda alınan kararın Türkiye açısından yok hükmünde olduğunu söyledi.
AK Parti Samsun 69. İl Danışma Meclisi Toplantısı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Samsun milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve teşkilat mensuplarının katılımıyla Atakum Belediyesi Eğitim ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Çağatay, "Maalesef NATO müttefikimiz olan ve tarihten gelen birlikte çalışmalarımızda müttefik olarak gördüğümüz, dost olarak gördüğümüz Almanya’nın Federal Parlamentosu sözde Ermeni soykırımı tasarısı ile ilgili bir oylama yaptı. Zaten oylama yapılması üzücüdür. Bir garabettir. Çünkü parlamentoların görevi tarih araştırmaları yapmak değildir. Tarihteki olaylarla ilgili şöyle oldu böyle oldu demek değildir. Öyle denecek olursa o zaman bizim çok uzun çalışmalar yapmamız gerekir. Birçok yerlerle birçok ülkelerle ilgili. Ama biz ne diyoruz bunlar meclislerin görevi değildir. Siyasetçinin görevi değildir. Tarihçinin, bilim insanının, araştırmacının görevidir. Alman Parlamentosu’nda bir oylama yapıldı. Bir sonuç çıktı ve Alman Parlamentosu bu oylamanın kabulü noktasında bir karar aldı. Bu karar Türkiye Cumhuriyeti Devleti açısından, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları açısından ve Türkiye Büyük Millet Meclisi açısından yok hükmündedir. Biz böyle bir kararı bilmiyoruz. Orada oy veren milletvekillerine de şunu söylüyorum; hangi araştırmayı yaptınız, neyi incelediniz, önünüze konan o tasarının içerisinde yazanları gittiniz araştırdınız mı, kimler sizlere ne anlattı? Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak arşivlerimizi açtık. Sayın Cumhurbaşkanımız, Ermenistan Cumhurbaşkanı’na mektup yazdı. ’Ortak komisyon kuralım, biz arşivlerimizi açtık, sizde açın, üçüncü ülkelerde açsın gelin beraber bunları araştıralım, sonuç olarak da çıkan sonuca razıyız’ dedi. Ama bunların gerçeği araştırma gibi bir derdi yok. Bunların tek derdi var spekülasyon" dedi.
"ALMANYA’DA YAŞAYAN TÜRKLER’İN DEMOKRATİK HAKLARINI NE ZAMAN VERECEKSİNİZ"
3 milyonu aşkın Türk vatandaşının Almanya’da yaşadığını hatırlatan Kılıç, "Bunların bir kısmı Alman vatandaşı oldu, bir kısmı olmadı. Ben Almanya’da doğdum büyüdüm. Dolayısıyla eleştirme hakkım belki birçok vatandaştan daha fazladır. Diyorlar ya ’Neden Türkiye’den eleştiri yapılıyor’. Bizim basınımızda da bazıları ‘Biz neden Almanya ile uğraşıyoruz’ diyenler var. Alman basınında da diyorlar ki özellikle bazı milletvekilleriyle ilgili olarak; ‘Türkiye bizim içişimize karışmasın’. Öyle mi? O zaman ben de Almanya’da doğmuş büyümüş, orada okula gitmiş birisi olarak size şunu söylüyorum; benim sizi eleştirmeye sonuna kadar hakkım var. Herkesin var da, kişisel anlamda bir noktaya geleceğim için söylüyorum. Ben size şunu soruyorum; siz 3 milyondan fazla Türk vatandaşının çifte vatandaş olması önündeki engelleri ne zaman kaldıracaksınız? Ne zaman demokratik şekilde onlara haklarını vereceksiniz? Vergi almaya gelince alıyorsunuz. Demokratik haklarını ne zaman vereceksiniz? Biz bunu bekliyoruz sizden. İkilemde olmayacaksın. Eğer bir şeyi söyleyeceksen herkes için söyleyeceksin. Avrupa Birliği vatandaşlarının çifte vatandaşlık hakkı var. Güney Amerika’daki bazı ülke vatandaşlarının Almanya’da çifte vatandaşlık hakkı var. Güney Amerika nere Almanya nere" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.