Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Kılıç: “Akşener’in yanındakiler FETÖ’den içeride”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, kendisiyle aynı anda Samsun’da programı bulunan eski MHP Milletvekili Meral Akşener için, “Meral Akşener hanımefendi, ‘Yazın Başbakan olacağım’ diyordu. Ama yanında ona destek verenler de...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2017 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Kılıç: “Akşener’in yanındakiler FETÖ’den içeride”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, kendisiyle aynı anda Samsun’da programı bulunan eski MHP Milletvekili Meral Akşener için, “Meral Akşener hanımefendi, ‘Yazın Başbakan olacağım’ diyordu. Ama yanında ona destek verenler de FETÖ’den şimdi içeride” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç referandum çalışmaları kapsamında Atakum ilçesinde bir kafede muhtarlar ve 19 Mayıs Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Programda açılış konuşmasını yapan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 16 Nisan’daki halk oylamasından ‘evet’ sonucunun çıkmasının ülke için daha iyi olacağını belirtti.

“ ‘Yazın başbakan olacağım’ diyordu”

Eski MHP’li Akşener’in yanındaki kişilerin FETÖ’den içeride olduğunun altını çizen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Bugün Samsun’da ilginç bir durum var. Ona tek cümle söyleyeceğim. Bugün birisi geldi Samsun’a. Meral Akşener. Bir otelin bir salonunda bir şeyler konuşacakmış. Meral hanım hiç zahmet etmesin. Yanında gelenler de internetten resimleri kendisine göstersin. 28 Mart’ta saat 15.00’te Sayın Cumhurbaşkanımızın hitap ettiği o mahşeri kalabalığı görsün. Herhalde mikrofonu filan bırakır ve buradan ayrılır. Ona başka hiçbir şey demiyorum. Başka diyecek bir şey de yok ona zaten. Gezinir, gider. Otelde anlatacak herhalde o işlerin nasıl olduğunu. Meral Akşener hanımefendi, ‘Yazın başbakan olacağım’ diyordu. Ama yanında ona destek verenler de FETÖ’den şimdi içeride. Nasıl olacak o iş? Şu 16 Nisan’ı Allah’ın izniyle bir atlatalım. Bu millet ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözünü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Meclis Divanı arkasında yazan sözünün gereğini, hakkını inşallah tam olarak 16 Nisan’da tam manasıyla yerine getirecek. Çünkü doğrudan hükümetinin başını kendi seçecek. Milletvekillerini de kendileri seçecek. ‘Meclis gücünü kaybedecek’ diyorlar. Kanunu TBMM yapıyor. TBMM’yi millet doğrudan seçiyor. Cumhurbaşkanı’nın yeni sistemde yasa teklif etme hakkı var mı? Yok. Bir tek bütçe kanunu teklifi etme yetkisi var. Hepsini Meclis yapıyor. ‘Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile ülkeyi istediği gibi yönetebilir’ diyorlar. Koskoca bir balon” diye konuştu.

“Bu davayı da insan haklarına bağlarsanız size yazıklar olsun”

İsviçre’de bir gösteride Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın silah resmi ile yanında “Kill Erdoğan” yazan pankartının sonrasındaki olayları takip ettiklerini ifade eden Bakan Kılıç, “İsviçre’deki savcı soruşturma başlatmış. Savcı efendi soruşturmanı takip ediyoruz. Bakalım sonucunda ne olacak. Bunu da gelirde ‘insan haklarına, fikir hürriyeti’ne bağlarsanız size yazıklar olsun. Teröre destek vermiş olursunuz. Ben önden söyleyeyim. Şimdi ‘devam eden soruşturmayla ilgili bu şekilde konuşamazsın’ diyecekler. Arkadaş, ayrılıkçılığın, şiddete destek vermenin ne zamandan beri fikir özgürlüğü olduğunu söylüyorsunuz. Böyle bir şey var mı? ‘Erdoğan’ı Öldür’ pankartını yapan teröristtir. Bunu yapan dernek terör derneğidir. Bunlar artık şirazeyi kaçırdı. Ne yapacaklarını şaşırdılar” şeklinde konuştu.

Bakan Kılıç, konuşmanın ardından diğer programlara katılmak üzere toplantıdan ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.