Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Kaya, İmam Hatipleri Derneğinin İftarına Katıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “2002-2016 yılları arasında kadın alanında gerçekleştirilen çalışmalar ve kazanımlara baktığımızda, kadın erkek fırsat eşitliğini gözeten, cinsiyete dayalı ayrımcılığı...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 23:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 23:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “2002-2016 yılları arasında kadın alanında gerçekleştirilen çalışmalar ve kazanımlara baktığımızda, kadın erkek fırsat eşitliğini gözeten, cinsiyete dayalı ayrımcılığı ortadan kaldıran birçok düzenleme yapıldığını görebilirsiniz. Eğitimde, sağlıkta, istihdamda, siyasi hayata katılımda, gözle görülür oranda yol aldık” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Kadıköy İmam Hatipler Mezunları Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen iftar yemeğine Bakan Kaya’nın yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak, Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, okul müdürleri, Kadıköy İmam Hatip Lisesi mezunları ve aileleri katıldı.
İftarın açılmasının ardından kürsüye gelerek bir konuşma yapan Bakan Kaya, iftarda bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizi bu Ramazan ayına kavuşturan rabbimiz ülkemizi kardeşlikle donatsın. Terör ve onun sebep olduğu acılardan bizi ve tüm insanlığı korusun. Bu vesile ile yaşadığımız menfur saldırılarda kaybettiğimiz canlarımıza, şehitlerimize bir kez daha rabbimden rahmet diliyorum” dedi.
İmam Hatip Lisesi mezunlarının bir zamanlar çektikleri sıkıntılardan bahseden Kaya, “Ülkesine faydalı olmaktan başka amaçları olmayan siz İmam Hatiplilerin önüne çıkarılan engeller neredeyse bir neslin hayatını kabusa çevirmeyi amaçlamıştı. İmam Hatipliler olarak sizler, çok büyük zorluklar çektiniz. Önce başörtüsü yasakları ardından katsayı mağduriyeti. Okullarımızın kapısında saatlerce, günlerce bekletildiniz. Siz dönemin öğretim anlayışı ile mağdur edilmeyi, dışlanmayı, ağır hakaretlere maruz kalmayı tecrübe ettiniz. Ve hepsine büyük bir olgunlukla, sabırla karşılık verdiniz. Hiçbir şekilde taşkınlık yapmadan, sadece eğitim haklarınıza kavuşmak istediğinizi haykırdınız. Yetmedi kazandığınız üniversitelerde öğrenci olma hakkınız da elinizden alındı. Kendi ülkenizde kapanan kapılar sebebiyle eğitim için yurt dışında adresler aradınız. İstediler ki başörtülü kızlarımız evlerine kapansın, sokağa bile çıkamasın, eğitimsiz kalıp sosyal hayatın hiçbir alanında kendine yer bulamasın, kariyer yapamasın. Fakat istedikleri olmadı. Sizler hiçbir zaman sindirilmiş nesiller olmadınız. İdeallerinizin yok olmasına asla izin vermediniz. Vatan ve millet aşkı ile hizmet etmek için, doktor, mühendis, sinema, psikoloji, edebiyat gibi pek çok alanda akademik kariyer yaparak ülkemize geri döndünüz. 28 Şubat onların istediği gibi 1 yıl sürmedi. Çünkü bizler, darbe ile bir yere gelinemeyeceğini başından beri biliyor ve buna inanıyorduk” şeklinde konuştu.
“BUGÜN PEK ÇOK ALANDA KADINLARIMIZIN BAŞARILAR ELDE ETMESİ AK PARTİ HÜKÜMETLERİN ÇABALARININ SONUÇLARIDIR”
AK Parti hükümetleri döneminde atılan adımlardan bahseden Kaya, “AK Parti hükümetleri, özellikle kız çocuklarının eğitim ve öğretim haklarına kavuşması, sosyal hayatta aktif olarak yer alabilmeleri için gece gündüz demeden çalıştı ve çalışmaya devam ediyor. Bugün pek çok alanda kadınlarımızın başarılar elde etmesi ve ilerlemesi, bu hükümetlerin çabalarının sonuçlarıdır. Bugün sanattan bilime, kamudan özel sektöre, ticaretten siyasete, her alanda kadınlarımızın sömürü ve eşitsizlikten korunması için atılan adımlar, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderlik ettiği hareketin başarısıdır. Kadının her alanda aktif olmasını sağlamak için hükümetlerimiz birçok yasal düzenlemeyi hayata geçirmiştir. Hamilelik, doğum izni, süt izni gibi çalışan annelerin hayatlarını kolaylaştırmak için oluşturulan imkanlar başta olmak üzere, işyerlerine kreş açma zorunluluğu ve annenin daha esnek çalışmasına imkan veren düzenlemeler, her geçen gün daha da iyileştirilmektedir. 2002-2016 yılları arasında kadın alanında gerçekleştirilen çalışmalar ve kazanımlara baktığımızda, temel kanunlarımızda yapılan eşitlikçi düzenlemelerle kadın erkek fırsat eşitliğini gözeten, cinsiyete dayalı ayrımcılığı ortadan kaldıran birçok düzenleme yapıldığını görebilirsiniz. Eğitimde, sağlıkta, istihdamda, siyasi hayata katılımda, gözle görülür oranda yol aldık” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak tarafından günün anısına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’ya hediye takdim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.