Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Kaya; “Bu millet değişim kararını 15 Temmuz’da verdi”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “Bu millet ağır aksak işleyen bu yönetim sisteminin değişmesi kararını 15 Temmuz’da işgalci darbecilere karşı gösterdiği onurlu duruşla ortaya koyarak göstermiştir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “Bu millet ağır aksak işleyen bu yönetim sisteminin değişmesi kararını 15 Temmuz’da işgalci darbecilere karşı gösterdiği onurlu duruşla ortaya koyarak göstermiştir” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Muğla’nın Seydikemer ilçesinde şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Daha sonra SGK İl Müdürlüğünün açılışını gerçekleştiren Bakan Kaya’ya Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz eşlik etti.

Türk milletinin tarih boyunca vatanını ve milletini korumak için her türlü fedakarlığı gösterdiğinin altını çizen anlattı. Kaya; “Şehitlerimiz gelişen, büyüyen Türkiye’nin temellerini tıpkı Çanakkale’de, Söğüt’te, Dumlupınar’da olduğu gibi kanlarıyla attılar. Ne mutlu sizlere ki peygamber efendimize komşu olacak evlatlar yetiştirdiniz. Millet olarak bugünkü onurlu duruşumuzu aziz şehitlerimizin gösterdiği üstün cesarete borçluyuz. Her bir şehidimize minnet ve şükran duyuyoruz. Şehitlerimizin hatırasını taze tutmak ve onları her vesileyle hatırlamak bizler için bir vefa borcu. Şehitlerimizin bize emanet ettiği bu güzel vatanı korumak, milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için 15 Temmuz ruhuyla mücadelemizi sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. Maddi ve manevi olarak devletimizin bütün imkânlarıyla sizler için seferber olacağımızdan en ufak bir şüpheniz bile olmasın. Şehit yakını olarak gösterdiğiniz duruş milletimiz için gurur ve cesaret vesilesidir. Çok değerli şehit yakınlarımız, davetlilerimiz geleceğin güçlü Türkiye’sini sizlerle birlikte inşa etmeye devam edeceğiz. Şehitlerimizin bize emaneti olan bu aziz vatanı sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde inşallah hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Bu millet ağır aksak işleyen bu yönetim sisteminin değişmesi için aslında kararını 15 Temmuz’da işgalci darbecilere karşı gösterdiği onurlu duruşla ortaya koyarak göstermiştir” dedi.

“Yeni anayasa bir memleket meselesidir”

“Aslında bu referandum 16 Nisan sistem değişikliğidir” diyen Kaya, şunları söyledi: “Aslında siyaset üstü bir mesele, partiler üstü bir mesele, yeni anayasa bir memleket meselesidir. Çünkü bu millet koalisyon dönemlerini yaşadı. Bir gecede bir kitapçık, anayasa kitapçığı fırlatıldı. Bu millete tam 638 milyar liralık bir bedel ödettiler. AK Parti iktidar oldu. Tam 14 yıldır o kitapçığın fırlatılmasının bedelini ödedik. Çok şükür 15 yıllık AK Parti iktidarında güçlü bir yönetim anlayışıyla biz borcumuzu ödedik. Ama 638 milyarla neler yapılmazdı ki? Bakın 638 milyara tam 300 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi köprü inşa edilebilirdi. Bu bedeli bu millet niçin ödesin? Biz istiyoruz ki bu sistemi değiştirelim, güçlü bir yönetim sistemi getirelim. Bakın bu parti meselesi değil. Partilerden bağımsız olarak sistemi güçlü kılmak istiyoruz”

Türk milletinin 15 Temmuz’da dünyaya bir demokrasi dersi verdiğini savunan Bakan Kaya, sözlerini şu şekilde tamamladı: “15 Temmuz’da nasıl bir tepki verileceğini günlerce düşünen, bize sürekli demokrasi dersi veren, kadın hakları konusunda insan hakları konusunda sürekli bize parmak sallayarak ders vermeye çalışan batı; kanıyla canıyla toprağını vatanını, bayrağını böldürtmeyen milletin işgal girişimine karsı nasıl dik duruşunu hazmedemedi. Hazmedemediler ve günlerce alçak darbe girişimi karşısında nasıl bir duruş sergileyeceklerine karar veremediler. Bakın darbe gecesi BBC’de ‘Darbe tarafında olan kişiler aranıyor’ diye mailler dolaştı. Maalesef batı, bu onurlu duruşu takdir etmekte de, bu geçirdiğimiz büyük hain teşebbüsten dolayı bize geçmiş olsun demekte de çok gecikti. Biz bu kutlu yürüyüşü güçlü bir şekilde Türkiye’yi daha da ileriye, daha da güçlü hale getirmek için bir sistem değişikliği getiriyoruz. Evet, 16 Nisan’da bir referandum var ama bu referandum sadece bir referandum değil”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.