Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Kasapoğlu: “Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in ifadesiyle ‘Abdülhamit’i anlamak, her şeyi anlamak’ demektir”

Sultan 2. Abdülhamid’in vefatının 101. yılı nedeniyle sahnelenen oyunu izleyen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in ifadesiyle ‘Abdülhamit’i anlamak, her şeyi anlamak’ demektir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2019 23:32
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2019 23:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Sultan 2. Abdülhamid’in vefatının 101. yılı nedeniyle sahnelenen oyunu izleyen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in ifadesiyle ‘Abdülhamit’i anlamak, her şeyi anlamak’ demektir” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sultan 2. Abdülhamid’in vefatının 101. yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez’in “Usta” isimli tek perdelik oyununu izledi. Bakan Kasapoğlu, oyun öncesinde yaptığı konuşmada, “Ulu Hakan Abdülhamid Han’ı rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Allah, onu Hz. Peygamber’e komşu eylesin. Ruhu şad olsun. Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in ifadesiyle ‘Abdülhamit’i anlamak, her şeyi anlamak’ demektir. Coğrafyamızın problemlerini idrak etmek demektir. Yarınlarımızı ışıklandıran fikirleri, projeleri, hayalleri anlamak demektir” dedi.

Bakan Kasapoğlu, “Abdülhamit’i anlamak demek vatan, millet, ülke, memleket ve istiklali doğru kavramak demektir. Abdülhamit Han’ı anlamak, İslam’ın evrensel mesajını ve İslam ümmetini bir bütün olarak anlamak demektir. Herkes ayrı ayrı haince planlar kurarken ortaya çıkan hür iradeli ve bağımsızlık aşığı bir adamın bu hain planları nasıl bozabildiğini anlamak demektir. Abdülhamit’i anlamak aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında Türkiye’nin zalimlere, bozgunculara karşı dik ve onurlu duruşunu anlamak demektir” diye konuştu.

“Filipinler’de Abdülhamid Han adına hutbe okunmakta”

Filipinler’deki Mindanao Adası’nda yaşayan Moro Müslümanlarının bazı köylerde Abdülhamid Han adına hutbe okuttuğuna değinen Bakan Kasapoğlu, “Onun adına okutulan bu hutbeyi hulûs-i kalp ile dinleyen bir avuç mazlum Asyalı’nın gözlerindeki ışıltıda işte o Abdülhamit şuurunu görmek mümkündür. Allah’a hamdolsun ki Abdülhamid Han’ın o geniş vizyonunu, Osmanlı devlet sisteminde imza attığı büyük hamleleri bugün rahatça konuşabiliyoruz. Biliyorsunuz, kendi ülkemizde bunu rahatça yıllar boyu konuşma şansı bulamadık. Konuşanlar, Cumhuriyet karşıtı olarak itham edildiler. Oysa ki binlerce yıllık köklü mazisiyle Türk tarihinin her safhası bizim yüz akımız ve geleceğe dair en kuvvetli ilhamımızdır. Tarihimizi hafızamız bilerek yaşamak ve onun referansıyla yarınlara yürümek boynumuzun borcudur” dedi.

Abdülhamid Han’ın modern askeri okulları açtığını belirten Bakan Kasapoğlu, “Torpido atışı yapabilen ilk denizaltını yaptırdığını, ordumuzu baştan aşağıya çağın gereksinimleriyle donattığını bilmek zorundayız. Onun bu toprakların en ücra köşesine kadar taşıdığı ruh sayesinde Osmanlı pek çok badireye direnebilmiştir. Yine o ruh sayesinde Mehmetçik Çanakkale’yi, Kut zaferini ve İstiklal Harbi’ni kazanacak inanca tekrar kavuşmuştur” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.