Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan İslam, Bilecik’te Çeşitli Ziyaretlerde Bulundu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, üstünde bulunduğu toprakların kendilerine kimlik kazandıran, bir benlik kazandıran bir ülke kazandıran, bir ülkü kazandıran topraklar olduğunu söyledi.Bilecik ziyaretlerine ilk olarak Bilecik...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2015 21:04
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2015 21:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan İslam, Bilecik’te Çeşitli Ziyaretlerde Bulundu
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, üstünde bulunduğu toprakların kendilerine kimlik kazandıran, bir benlik kazandıran bir ülke kazandıran, bir ülkü kazandıran topraklar olduğunu söyledi.
Bilecik ziyaretlerine ilk olarak Bilecik Valiliğine yapan Bakan Ayşenur İslam’ı Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir karşıladı. Şeref defterini imzalayan İslam, daha sonra valilik makamına geçti. Burada bir süre kalan Bakan Ayşenur İslam, daha sonra Bilecik Erken Yetiştirme Yurdu Sevgi Evlerini ziyaret etti. Burada 12-18 yaş arası çocuklarla birlikte olan İslam buradan Bilecik Belediyesine geçti. Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından kapıda karşılan Bakan İslam, beraberindekilerle birlikte Belediye Başkanının makamına geçti.
“BUGÜN BİLECİK’İN ALTYAPISI TAMAMEN BİTMİŞ OLAN ŞEHİRLERDEN BİRİSİ”
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bakan Ayşenur İslam’a bugün Şeyh Edebali’yi ve Osmangazi’yi anma törenleri olduğunu belirterek, “Özel ve güzel bir gün bir taraftan İstanbul’un fethi kutlanırken aynı gün olarak Bilecik’in fethini kutluyoruz. Bilecik’te malumunuz olduğu üzere 3 dönemdir belediyecilikle tanıştık ve şehrimizde genel idaremizle yerel yönetimimiz iş birliği içerisinde güzel projelerimiz gerçekleştirdik. Bugün Bilecik’in altyapısı tamamen bitmiş olan şehirlerden birisi. Geçen sene kentsel vizyon güçlendirecek projelerimizi büyük bir oranda tamamladık. İnşallah şuanda eksiğimiz olan hususlardan birisi tanıtım. Aslında Marmara’nın çok önemli bir noktasında olmasına rağmen bu dönem içerisinde de bunu turizm ve tanıtım noktasındaki projelerle birlikte gerek şehrimizin geneli bazında gerek il merkezi olarak tanıtım olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.
“KENDİMİ BİLECİK’İN BAKANI OLARAK GÖRÜYORUM”
Bakan Ayşenur İslam, Bilecik’e tekrar gelmiş olmaktan çok büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti.
“Bilecik’i geçen hafta veya 8-9 gün önce Sapanca’da ağırladık. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitemizin hazırladığı bir konferansa ev sahipliği yapmıştık. İki komşu şehir olarak birbirimizle dayanışma içerisinde gayet güzel çalışmaları bundan sonra da inşallah tabi ki devam ettireceğiz. Belediyemizin buradaki çalışmalarını takdirle izliyoruz. İnşallah önümüzdeki dönem çok daha iyi çalışmaları olacak. Birkaç ufak tefek eksiğimiz var. Daha doğrusu eksiğimiz demeyeyim Belediyemizle ilgili değil. Tabii hemen arkasından söyleyince sanki Belediye’nin eksiği gibi onu söylemek istemiyorum. Yatırımlarımızla ilgili birkaç sonuçlandırma meselemiz var. Onları da inşallah önümüzdeki süreçte çok hızlıca yapacağız. Bilecik Yenişehir yani Bursa yoluyla alakalı bir problemimiz var. Müteahhitlikle alakalı bir sorun var. Onu hemen neticelendirmemiz gerekiyor. Önümüzdeki süreçte inşallah o süreci beklemek durumundayız. Ama o süreç çözülür çözülmez inşallah problem de hallolacak. Devlet hastanesiyle ilgili sözümüzü aldık. Şehir merkeziyle gar ve otogar bağlantısıyla alakalı çalışmalarımız devam ediyor bu çok önemli. Bundan sonra da tabi ki bu tür çalışmalarımız devam edecek. Bir taraftan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak bir tarafta komşu olarak kendim biraz da tabii ki Bilecik’in bakanı olarak da görüyorum.”
“BU TOPRAKLAR MÜBAREK TOPRAKLAR”
Belediye ziyaretinin ardından Bilecik Şeyh Edebali Türbe alanında yapılan, Bilecik’in Fethi Şeyh Edebali ve Osmangazi’yi Anma etkinliklerine katılan İslam, burada kadınların yoğun ilgisiyle karşılandı. Hafız Ali Tel ’in Kur’an-ı Kerim tilavetini dinleyen İslam, Mehter Takımı gösterisi izledi. Burada konuşma yapan Bakan Ayşenur İslam, sözlerine kayının ahfatları, Orhangazi’nin, Osmangazi’nin, Şeyh Edebali’nin torunları diyerek başladı. Bileciklilere Fetih günlerinin kutlu, hayırlı, mübarek olması dileğini belirten İslam, “Bugün iki mutlu fethi, iki kutlu fethi birlikte anıyoruz. Burada Anadolu’muzun, Bilecik’imizin fethini anarken İstanbul’da da İstanbul’umuzun fethini birlikte anıyoruz. Her ikisi birden kutlu ve mübarek olsun. Allah kıyamete kadar bize bu fetihleri kutlamayı nasip etsin inşallah. Biraz önce arkadaşlarım çok güzel cümleler söylediler. Gerçekten her bir cümleye onlarla birlikte bende katılıyorum. Bu topraklar mübarek topraklar. Bu topraklar bize bir kimlik kazandıran, bir benlik kazandıran bir ülke kazandıran, bu topraklar bize bir ideal, bir ülkü kazandıran topraklar. Onun için mübarekler. Onun için çok kutlular, kutsallar. Bu toprakları kaybetmemek için bu topraklar uğruna şehit olmuş pek çok büyüğümüzü, atamızı bidayetinden itibaren anarak hepsinin huzurunda sizlerle beraber saygıyla eğiliyorum. Elbette onları anarken, o kutlu şehitleri anarken gençleri de hatırlamak istiyorum” dedi.
“BİZ GEÇMİŞİMİZLE GELECEĞİMİZ ARASINDA BAĞI KURAN NESİLLERİZ”
İnsanın geçmişten geleceğe bir köprü olduğunu hiç unutmaması gerektiğini belirten Bakan Ayşenur İslam, sözlerine şöyle devam etti.
“Biz geçmişimizle geleceğimiz arasında bağı kuran nesilleriz. Bu bağları ne kadar güçlü kurarsak ne kadar kali kılarsak istikbalimiz de o kadar aydınlık ve güçlü olacaktır. Biz Şeyh Edebali’den bugüne kesintisiz bir biçimde bu kültür zincirini bir sonraki kuşağa nakledebilmeyi başarmış olsaydık elbette bugün ki yerimiz bundan çok daha mükemmel çok daha büyük bir yer olacaktı. Ama şimdi hiç olmazsa tarihiyle barışmış, geçmişiyle barışmış, kendisine hürmet eden, geçmişine hürmet eden, geçmiş başarılarını seven ve geçmiş başarılarıyla iftihar eden bir nesil var Türkiye’de. İnşallah yine böyle nesiller yetiştirmeyi Allah bize nasip etsin diyorum. Yarınki gençliğin zaman bendedir, mekan bana emanettir düşüncesiyle tarihini, kendisini, geçmişini ve geleceğini saygıyla anan yad eden ve çok çalışarak İstanbul’a, Bilecik’e layık insanlar olan gençler olmasını temenni ediyorum. Hepinizin önünde tekrar saygıyla eğiliyorum. Allah’a emanet olun.”
Konuşmasının ardından Mehter Takımı gösterilerini Bakan Ayşenur İslam, Sakarya’ya geçmek üzere Bilecik’ten ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.