Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Işık’tan ’Projelere Düşük Not’ Eleştirisi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeyen, ancak projesiyle Avrupa’da girdiği yarışmada dünya birinci olan bir öğrenciyle ilgili moralinin bozulduğunu söyledi. Işık, Eğer 5 hocadan 3’ü yetmişin...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeyen, ancak projesiyle Avrupa’da girdiği yarışmada dünya birinci olan bir öğrenciyle ilgili moralinin bozulduğunu söyledi. Işık, Eğer 5 hocadan 3’ü yetmişin üzerinde not veriyorsa diğer iki hoca ne verirse versin bu proje desteklensin. Her gittiği projede çok düşük veren hocaları da kara listeye alın bir daha da çağırmayın” dedi.
Gebze Teknik Üniversitesi’nin ‘Girişimci Vizyon Güçlü İnovasyon’ kapsamında düzenlediği Girişimcilik Zirvesi gerçekleştirildi. Zirveye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık katıldı.
Zirvede konuşmaya yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yapılan bilimsel çalışmaları değerlendirerek, bir öğrencinin TÜBİTAK’a sunduğu projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Bakan Işık, “Bir örnek olay beni derinden etkiledi, ondan sonra arkadaşlarımı talimat verdim. Bir genç kızımız, üniversite öğrencisi TÜBİTAK’a bir proje sunuyor. Proje şu; sıvının içerisindeki su miktarını belirlemeye yarayan bir proje. Bu proje pek çok alanda kullanılacak bir şey. Bizim o 5 kişilik akademisyen heyetimiz bu projeyi desteklenmeye değer görmüyor. Ama bu genç kızımız bu projeyle Avrupa’da yarışmaya giriyor ve dünya birincisi seçiliyor. Bunun üzerine fena halde benim moralim bozuldu ve şunu arkadaşlara talimat verdim. Mekanizmamızı kolaylaştıralım. Eğer 5 hocadan 3’ü 70’in üzerinde not veriyorsa diğer iki hoca ne verirse versin bu proje desteklensin. Her gittiği projede çok düşük veren hocaları da kara listeye alın bir daha da çağırmayın” dedi.
"GİRİŞİMCİLİĞİ VE YENİLİKÇİLİĞİ ÖZELLİKLE ÇOK ÖNEMSİYORUZ"
Girişimciliği ve yenilikçiliği özellikle çok önemsediklerini belirten Bakan Işık, “Biz hükümet olarak üzerimize düşenin en iyisini yapmanın gayreti içerisindeyiz. Üniversitelerimizde bu noktada ciddi bir hazırlık ve gayret var.  Artık sanayimiz de bu işlerde üniversiteyle hareket edilmezse başarılı olunamayacağının bilinci içerisinde üniversite ve sanayi arasında çok güçlü iş birliklerini oluşturmaya başladık” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.