Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Işık ve Arslan, Eynerce köprülü kavşağının açılışını yaptı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde yapımı tamamlanan Eynerce köprülü kavşağının açılışını yaptı.Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Ulaştırma,...

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2016 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2016 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde yapımı tamamlanan Eynerce köprülü kavşağının açılışını yaptı.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yapımı tamamlanan Dilovası Eynerce köprülü kavşağının açılış törenine katıldı. Törene bakanların yanı sıra Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, ilçe belediye başkanları, siyasi parti teşkilatları ve vatandaşlar katıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karasomanoğlu ve Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli’nin daha fazla ilerlemesi için projeler üretmeye devam ettiklerini belirterek projenin hayırlı olması dileklerinde bulundular.
“Türkiye, Allah’a hamd olsun gücünden bir şey kaybetmemiş durumda”
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, törende yaptığı konuşmada, “Türkiye bir zamanlar bırakın bir anda Dilovası’na 50-60 milyon TL’lik yatırım yapmayı, 1-2 milyon TL’lik dahi yatırımı yapamayan bir ülke konumundaydı. Bugün bir anda 50-100 milyon TL’yi çok rahatlıkla bir ilçemize harcayacak konuma geldik” dedi.
Türkiye’nin AK Parti iktidarı ile büyük mesafeler kat ettiğini söyleyen Bakan Işık, “Allah’a hamd olsun büyük sorunları çözdük, çözmeye de devam ediyoruz. Türkiye’nin etrafı adeta bir ateş çemberi. Suriye, Irak ve bölgemizdeki bazı ülkelerde adeta devlet otoritesi kaybolmuş durumda. Bunların oluşturduğu tehlikelerle Türkiye mücadele ederken, içeride de terör ile amansız bir mücadele yürütüyor. Tüm bunlara rağmen Türkiye yatırıma ve üretime devam ediyor. Türkiye, Allah’a hamd olsun gücünden bir şey kaybetmemiş durumda. Suriye ve Irak’taki tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve gerektiğinde müdahale ediyoruz. Ülkenin çıkarlarını, bölgenin huzur ve güvenliğini, geleceğini ve refahını olumsuz etkileyebilecek her noktada Türkiye alarm durumuna geçiyor ve gerektiğinde de fiili müdahalesini de yapıyor. İster PKK terör örgütü, ister FETÖ, ister başka örgütleri olsun, bu ülkenin bu milletin bölünmez bütünlüğüne asla zarar veremeyecekler” diye konuştu.
"1 milyar dolar kredi çekince davul zurna ile karşılıyorduk"
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan ise, “Anadolu, kıtalararası köprü durumunda. Ancak bu köprünün en önemli kavşak noktası Kocaelimiz, gözbebeğimiz. Ancak bu Kocaelimiz’in hakkını verirseniz, ilin ülke ekonomisine, ticaretine, ülkenin büyümesine olan katkısını devam ettirmiş olursunuz. Tam da yapmaya çalıştığımız bu. Bu çalışmalar kapsamında Kuzey Marmara Otoyolu’nun inşaatı devam ediyor. Dilovalılar, bilin ki Kuzey Marmara otoyolu bu bölge ile bağlanacak, b bölgenin kavşak olarak hakkını verecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak sadece Kocaeli’ne AK Parti hükümetleri döneminde yaptığımız yatırım 6.5 milyar TL. Söylemesi kolay ama herkes biliyor ki 6.5 milyar değil, biz 1 milyar IMF’den kredi alınca damları davul zurna ile karşılıyorduk. Ama bugün sadece bir ilimize yaptığımız 6.5 milyon TL. Kocaeli için çok mudur? Değildir. Kocaeli daha fazlasını ve büyüğünü hak ediyor. Daha büyüğünü hak ettiği için biz de bu gayreti ortaya koyarak daha büyük yatırımlar yapıyoruz” dedi.
Konuşmaların arından bakanlar ve protokol üyelerinin katılımı ile Eynerce köprülü kavşağı törenle hizmete açıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.