Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Işık: “Seçim Beyannamemiz Toplumun Her Kesimine Hitap Ediyor”

Kocaeli’de yapımı devam eden Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Seçim beyannamemiz toplumun her kesimine hitap ediyor” dedi.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’de...

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2015 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2015 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Işık: “Seçim Beyannamemiz Toplumun Her Kesimine Hitap Ediyor”
Kocaeli’de yapımı devam eden Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Seçim beyannamemiz toplumun her kesimine hitap ediyor” dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’de yapımı devam eden yeni Kocaeli Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Ziyareti sırasında inşaatı yapan firmadan çalışmalar hakkında brifing alan Bakan Işık, daha sonra gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bakan Işık’a incelemeleri sırasında İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, İzmit İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş ve inşaatta görev yapan mühendisler eşlik etti.
İncelemenin ardından AK Parti’nin seçim beyannamesini değerlendiren Bakan Işık, “AK Parti’nin seçim beyannamesi iki açıdan son derece önemli. Birincisi 7 Haziran seçimlerinde seçmenin taleplerin vermiş olduğu mesajın özellikle dikkate alındığı bir seçim beyannamesi, ikincisi ise toplumun her kesimine dokunan bir seçim beyannamesi. AK Parti’nin bugüne kadar en kapsamlı en somut seçim beyannamesi” dedi.
Seçim beyannamesinde önemli maddelerin olduğunu söyleyen Bakan Işık, “Önemli bir madde girdi seçim beyannamemize. İstihdam yoğun emek yoğun sektörlerde devlet gerektiği zaman kendi fabrikasını kuracak ve sembolik bir kira bedeliyle belirli sayının üzerinde insan çalıştıran iş yerlerine tahsis edilecek. Bu geleneksel güçte olduğumuz şirketlerde özellikle katma değeri yüksek olacak istihdamı yükseltecek bir çalışma bunu önemsiyoruz” diye konuştu.
Türkiye’nin orta-yüksek ve yüksek teknolojiye dayalı üretim gamına geçmek durumunda olduğunu dile getiren Bakan Işık, “Orta yüksek ve yüksek teknolojiye dayalı sektörlere yatırım yaptığımızda Türkiye’nin ihracatı artacak. Türkiye’nin milli geliri yükselecek, ekonominin birinci ayağı bu. İkinci ayağı ise üretilen refahtan geniş kesimlerin pay üretmesini sağlamak. Bu açıdan da bir taraftan Türkiye’yi büyüteceğiz, bir yandan da bu büyüyen Türkiye’nin ürettiği refahı da bölüştüreceğiz. Türkiye’nin katma değer yüksek ürünler üretmesi, Türkiye artık orta yüksek ve yüksek teknolojiye dayalı üretim yapısına geçmesi, diğer taraftan da gelirin daha adil paylaşımı noktasında çok önemli bir seçim beyannamesi olduğunu söylüyorum” şeklinde konuştu.
Son olarak Devlet Hastanesi ve Şehir Hastanesi inşaatları hakkında bilgi veren Bakan Işık, Devlet Hastanesi’ndeki inşaatta bin 500 beton kazık yerleştirme işleminin projeyi bir süre ağırlaştırdığını söyledi. Bakan Işık, Devlet Hastanesi’nin 29 Ekim 2016’da, Şehir Hastanesi’nin de 2018 sonuna yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirtti.
Bakan Işık, daha sonra kendisini çay içmeye davet eden taksici esnafıyla bir süre sohbet ederek kentten ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.